Računalništvo, telefonija
13.04.2011 16:31

Deli z drugimi:

Share

IBM predstavil modre storitve in tehnologije računalništva v oblaku

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

IBM je predstavil novo generacijo tehnologij in storitev računalništva v oblaku, ki so namenjene podjetjem, ki želijo svoje ključne poslovne procese prenesti v računalniški oblak, da bi s tem zmanjšala stroške in povečala gibčnost.

IBM SmartCloud, nova generacija tehnologij in storitev v oblaku, namenjena javnim, zasebnim in hibridnim oblakom, pomeni nadgradnjo obstoječega portfelja družbe IBM in premik od eksperimentiranja, razvoja in ocenjevanja h konkretni celoviti uvedbi storitev v oblaku v podjetjih. IBM SmartCloud temelji na strojni, programski opremi, storitvah in najboljših praksah družbe IBM.

Gre za novo platformo za dobavo storitev v oblaku, ki jo IBM testno uvaja pri pilotskih strankah in bo na voljo še letos. Podjetja bodo lahko izbirala glavne karakteristike javnih, zasebnih in hibridnih oblakov, da bodo zadostila potrebam po zmogljivostih pri projektih, kot so gradnja preproste spletne infrastrukture ali informacijska podpora zapletenim poslovnim procesom. Pri tem bodo podjetja izbirala glavne karakteristike v petih kategorijah: varnost in izolacija, dostopnost in zmogljivost, tehnološke platforme, uvajanje in podpora upravljanju, obračun in plačilo storitev.

V okviru nove ponudbe je IBM poleg IBM SmartCloud predstavil še IBM Workload Deployer, Clouds Standards Customer Council ter Social Business in the Cloud. Gre za novo platformo, programsko opremo, pobudo za standardizacijo in storitve programske opreme po modelu SaaS (Software as a Service).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IBM SLOVENIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku