Varnost
03.02.2023 09:43
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HYCU® postavil na glavo varnostno shranjevanje podatkov v storitvah programske opreme

Podjetje, ki ima ključno raziskovalno-razvojno ekipo v Sloveniji, izumilo prvo razvojno platformo za zaščito podatkov v oblačnih storitvah programske opreme po vsem svetu.
Simon Taylor, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja HYCU. Foto: HYCU
Simon Taylor, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja HYCU. Foto: HYCU
 • Več kot 17.000 ponudnikov storitev programske opreme v oblaku in neodvisni ponudniki programske opreme bodo lahko že v nekaj dnevih svojim programskih produktom dodali storitve varnostnega shranjevanja podatkov.
 • Uporabniki bodo lahko odkrili, katere storitve programske opreme v oblaku vse imajo in kakšna je njihova vgrajena zaščita podatkov.
 • Organizacije bodo na enem mestu pridobile osrednji nadzor nad varnostnim shranjevanjem in obnavljanjem podatkov v desetinah ali celo stotinah storitev programske opreme, ki jih vsakodnevno uporabljajo.  

Podjetje HYCU, najhitreje rastoči ponudnik storitev za zaščito podatkov v več oblakih, je predstavilo razvojno platformo R-Cloud, ki ponudnikom storitev programske opreme in neodvisnim ponudnikom programske opreme omogoča, da v nekaj dneh razvijejo storitve varnostnega shranjevanja in obnavljanja podatkov za svoje programske storitve. R-Cloud je prva namenska nizko kodna razvojna platforma za zaščito podatkov na svetu, ki ponudnikom storitev programske opreme poenostavlja zagotavljanje varnega in razširljivega varnostnega shranjevanja in obnavljanja podatkov. Danes organizacije samo v ZDA uporabljajo več kot 17.000 aplikacij, v Veliki Britaniji pa več kot 2.000 aplikacij, ki so na voljo kot storitve programske opreme. Kar 99 odstotkov teh aplikacij uporabnikom ne zagotavlja zanesljivega varnostnega shranjevanja in obnavljanja podatkov. Zaradi eksplozije uporabe storitev programske opreme in hitrega posodabljanja aplikacij je za oddelke IT težje kot kdaj koli prej prepoznati, upravljati in zaščititi poslovno kritične aplikacije.

»Če eno od vodilnih tržnih poročil pokaže, da je večje število ponudnikov storitev programske opreme skupno do sedaj zaščitilo samo sedem aplikacij, potem je jasno, da trenuten pristop k varnostnemu shranjevanju in obnavljanju podatkov nima prihodnosti,« je dejal Simon Taylor, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja HYCU. »Celoten pristop je napačen. Pojavlja se vse več novih storitev programske opreme, zato je za njihovo zaščito nujen nov pristop. V HYCU smo zato ponovno preučili zaščito podatkov in našli način, kako bi neodvisnim razvijalcem in ponudnikom storitev programske opreme omogočili enostavno dodajanje zaščite podatkov. Granularno varnostno shranjevanje in obnovitev podatkov v storitvah programske opreme je zdaj na voljo že v štirih dneh, medtem ko bi prej za razvoj potrebovali vsaj eno ali celo več let.«

R-Cloud je rezultat štiriletnega razvoja in številnih inovacij, ki so v postopku patentiranja. Podjetje HYCU je pri razvoju tesno sodelovalo s strankami in ponudniki storitev programske opreme (SaaS – Software as a Service). Želeli so jim omogočiti čimbolj enostaven način vizualizacije vseh podatkov v podjetju, poenostaviti odkrivanje že zaščitenih podatkov, zagotoviti, da nobeni podatki ne bodo ostali nezaščiteni ter da bodo lahko vse podatke enostavno obnovili v primeru človeške napake ali zlonamernega napada. Ponudniki SaaS pridobijo s platformo R-Cloud HYCU-jevo strokovno znanje o zaščiti podatkov, orkestraciji in obračunu storitev, upravljanju identitet in dostopa, upravljanju varnostno-organizacijskih politik ter analitiki, s čimer zagotovijo, da so vsi podatki v njihovi storitvi programske opreme zaščiteni. 

»Današnji dan je nov in pomemben mejnik v dosežkih podjetja HYCU. Vzpostavljamo nov standard, kaj naj podjetja pričakujejo od rešitev za zaščito podatkov,« je dejal Enrique Salem, partner v družbi Bain Capital Ventures. »Podjetje HYCU kot edino na svetovnem trgu ponuja organizacijam rešitev za zaščito, upravljanje in obnovitev vseh njihovih aplikacij, ki jih najemajo kot storitev programske opreme.« 

Ponudniki storitev SaaS lahko z uporabo R-Cloud prvič doslej ponudijo varno in preverljivo zaščito podatkov, ki jo svojim strankam prav tako omogočijo kot storitev. Poleg tega bodo od sedaj naprej do zmogljivih storitev zaščite podatkov imeli dostop tudi skrbniki informacijskih tehnologij v organizacijah in razvijalci programske opreme, ki potrebujejo zaščito podatkov ne glede na aplikacijo SaaS. Gre za revolucionaren pristop, kar potrjuje podatek, da znaša povprečen čas razvoja zaščite podatkov v storitvah programske opreme najmanj eno leto, HYCU pa je ta čas skrajšal na samo štiri dni.

Z uvedbo storitve R-Cloud bodo uporabniki pridobili naslednje prednosti.

 • Integrirano nizko kodno razvojno okolje. R-Cloud ponudnikom SaaS in neodvisnim ponudnikom programske opreme omogoča hiter razvoj novih modulov R-Cloud za njihove storitve SaaS. Razvojni cikel, ki zdaj lahko traja tudi po več let, skrajšajo na nekaj dni.
 • Hitro diagnosticiranje na osnovi grafične vizualizacije. Podjetja pridobijo vizualizacijo celotnega podatkovnega premoženja in stanja zaščite prek samodejnega odkrivanja in mapiranja vseh aplikacij in storitev – programske opreme (SaaS), platform (PaaS), podatkovnih zbirk (DBaaS), javnega in zasebnega oblaka. Organizacije pridobijo na enem mestu podroben in celosten pogled nad svojimi kritičnimi poslovnimi podatki in stanjem njihove zaščite.
 • Tesna integracija z nagrajeno tehnologijo za zaščito podatkov. Ponudniki SaaS in neodvisni ponudniki programske opreme bodo lahko nadgradili svoje inteligentne aplikacije s tehnologijami in zmožnostmi podjetja HYCU za odkrivanje, orkestracijo, varnost, upravljanje politik in poročanje.
 • Varna in patentirana nova storitev obnavljanja podatkov. Aplikacije, razvite z R-Cloudom, bodo uporabnikom SaaS zagotavljale vrsto inovativnih zmožnosti.
  • Varnostno shranjevanje z enim klikom. Uporabniki lahko samo enkrat nastavijo politiko varnostnega shranjevanja, ki se nato izvaja samodejno in neprekinjeno.
  • Granularna obnovitev. Hitro granularno obnavljanje posameznih podatkov v kateri koli zaščiteni aplikaciji SaaS.
  • Samopostrežne zmožnosti. Dostop na osnovi uporabniških vlog omogoča zaščito in obnavljanje ključnih podatkov tako skrbnikom storitev SaaS kot tudi njihovim uporabnikom.             
  • Varnost in zaupanje. Vse storitve za zaščito podatkov, razvite z R-Cloudom, so varno shranjene in zaščitene pred izsiljevalsko programsko opremo.

Storitve za zaščito podatkov na tržnici HYCU Protégé Marketplace. Organizacije se lahko naročijo in dostopajo do vse večje knjižnice zaščitenih storitev SaaS, DBaaS in PaaS. 

R-Cloud bo začetno podpiral naslednje aplikacije SaaS, podatkovne zbirke in storitve: Amazon RDS, Google Cloud SQL, Google Workspace, Google BigQuery, Salesforce, Atlassian Confluence, Jira Software, Atlassian Jira Service management ter Microsoft 365. V tržnici HYCU Protégé Marketplace bodo na voljo tudi vse nove integracije s storitvami, ki bodo zaščitene z uporabo R-Clouda.

Če želite izvedeti več o R-Cloudu, obiščite www.hycu.com/r-cloud.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost kibernetska varnost


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
SoftwareOne je vodilni globalni ponudnik celovitih rešitev in storitev na področju programske opreme in oblaka, ki na novo določa, kako podjetja razvijajo, kupujejo in upravljajo ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več