Računalništvo, telefonija
26.01.2020 12:48

Deli z drugimi:

Share

Huawei želi konkurirati celo podjetju Tesla!

Huawei bo za razvoj samodejnih vozečih avtomobilov uporabil prednosti mobilne tehnologije 5G.
Huawei bo za razvoj samodejnih vozečih avtomobilov uporabil prednosti mobilne tehnologije 5G.

Načrti Elona Muska za to desetletje so milo rečeno ambiciozni. Med drugim ima generalni izvršni direktor Tesle v načrtu dramatično povečati proizvodnjo električnih avtomobilov, pripraviti nekaj povsem novih in postati številka ena na trgu samovozečih vozil. Predvsem na slednjem področju pa mu ne bo lahko, saj je podjetju Tesla nedavno vojno napovedalo kitajsko podjetje Huawei.

Podjetje Huawei se bo namreč za proizvodnjo pametnih avtonomnih avtomobilov naslanjalo na znanje o razvoju tehnologije 5G in naprednih zmogljivostih tega ekosistema. Novodobno mobilno omrežje naj bi omogočilo še razvij sodobnih sistemov za pomoč pri vožnji in pametnega glasovnega nadzora vozil. Zato so mnogi poznavalci prepričani, da bo s tem Huawei dejansko postalo glavni konkurent podjetjem, kot je na primer Tesla.

Da bi kupcem zagotovili najboljše izkušnje v vožnji, Huawei v okviru tega projekta sodeluje s podjetjema SAIC in China Mobile in verjame, da bo s hitrim razvojem tehnologije razširil sodelovanje še z drugimi avtomobilskimi podjetji. Prve samodejno vozeče avtomobile s tehnologijo podjetja Huawei bomo na cestah po vsej verjetnosti ugledali že v prvi polovici letošnjega leta.


Prijavi napako v članku