Telefoni
28.06.2010 15:41
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei s prvim cenovno ugodnim pametnim mobilnim telefonom Android?

Pametni mobilniki Android bodo kmalu postali dostopnejši širšemu krogu uporabnikov.
Pametni mobilniki Android bodo kmalu postali dostopnejši širšemu krogu uporabnikov.

Nam dobro poznano podjetje Huawei naj bi kmalu kot prvo ponudilo v prodajo cenovno ugodni pametni mobilni telefon, na katerem bo nameščen operacijski sistem Android 2.2. Z njim se bo priljubljenost odprtokodnega mobilnega operacijskega sistema zagotovo še povečala, saj naj bi bilo potrebno za mobilnik v prosti prodaji odšteti manj kot 100 ameriških dolarjev oziroma 81 evrov.

Novi mobilnik podjetja Huawei naj bi temeljil na osnovi cenovno ugodne mobilne platforme Mediatek in naj bi bil kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam. Novinec bo namreč opremljen z na dotik občutljivim zaslonom z 2,8-palčno oziroma 7,1-centimetrsko diagonalo (ločljivost QVGA), digitalnim fotoaparatom ločljivosti 3,2 milijonov točk in vgrajenim modemom HSDPA 3G.

Podjetje Huawei naj bi svoj prvi cenovno ugodni pametni mobilni telefon, opremljen z operacijskim sistemom Android 2.2, ponudilo v prodajo v mesecu avgustu. Novinec bo sprva naprodaj le na Kitajskem, proti koncu leta pa naj bi prispel tudi na evropski trg. Če pa gre verjeti spletnim govoricam, naj bi cenovno ugodne modele mobilnikov z operacijskim sistemom Android kmalu ponudila v prodajo tudi vidnejša imena s področja mobilne telefonije kot so na primer HTC, Samsung in Sony Ericsson.


Prijavi napako v članku