Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
Poslovne rešitve
20.06.2022 15:40
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei P50 Pocket dokazuje, da zložljivost ne ogroža zmogljivosti

Odkar so bili predstavljeni prvi zložljivi telefoni, velja napačna predstava, da mora biti na pregibu opazna guba, da se ne morejo zložiti brez špranje in da imajo slabe kamere.

Odkar so bili predstavljeni prvi zložljivi telefoni, velja napačna predstava, da mora biti na pregibu opazna guba, da se ne morejo zložiti brez špranje in da imajo slabe kamere.

Napačna predstava v javnosti je nastala zaradi nekaterih drugih izdelkov in nikakor ne zaradi zložljivih telefonov Huaweia. Že pionirski Mate X ni bolehal za omenjenimi težavami, zato najnovejši zložljivi pametni telefon Huawei P50 Pocket ni nikakršna izjema.

Guba? Kakšna guba?

Če nekomu pokažete razprt Huawei P50 Pocket, verjetno ne bo opazil, da ga je mogoče zložiti. 17,5-centimetrski (6,9-palčni) zaslon OLED je videti kot običajen zaslon z ozkimi robovi, visoko ločljivostjo in sposobnostjo prikaza več kot milijardo barv, brez opazne gube na pregibu.

Tega ne moremo reči za Samsungov Galaxy Z Fold 3, kajti pri njem je guba nadvse opazna. Kako to, da je Huaweiev telefon tako zelo drugačen in mu je uspelo, česar tekmecu ni? Zasluga gre domiselno zasnovanemu tečaju z votlino oblike kapljice na mestu pregiba, v katero se zaslon upogne.

Brezhibna izkušnja zlaganja

Bistvo zložljivih pametnih telefonov je izkušnja uporabe velikega zaslona ob sočasno manjših merah ohišja. Huawei P50 Pocket je zložen debel le 15,2 mm, medtem ko je debelina njegovega tekmeca Z Flip 3 17,1 mm. Zaradi tega ga je lažje spraviti v manjšo žensko torbico ali žep. Ob tem je z debelino 7,2 mm tudi izjemno tanek, ko je razprt.

Tečaj lahko zadrži telefon v na pol razprtem položaju, kar je videti kot črka L oziroma majhen prenosni računalnik. To omogoča popolnoma nove možnosti uporabe, na primer fotografiranje brez stojala ali video klepet, ne da bi bili prisiljeni telefon ves čas držati pred obrazom.

Vrhunska mobilna fotografija

Kar zadeva mobilne fotografije je zagotovljena podpora pogona True-Chroma Image ter tehnologij Huawei XD Optics in Huawei XD Fusion Pro, na podlagi katerih je bila razvita matrična kamera Ultra Spectrum. Inovativen fotografski sklop namreč vključuje 10-kanalno večspektralno tipalo svetlobe, večspektralni osvetljevalec, tipalo za lasersko ostrenje, 40-milijonsko kamero Tru Chroma, 13-milijonsko kamero z ultra širokokotnim objektivom in 32-milijonsko kamero Ultra Spectrum s sposobnostjo zajetja širšega obsega valovnih dolžin svetlobe.

Huweieva optika XD združuje objektiv s kamero, da na podlagi reverzibilnosti analizira, koliko energije je bilo izgubljene med prehodom skozi leče glede na svetlobo različnih valovnih dolžin. Podatke prejme algoritem, ki predvidi izgubo na poti svetlobe in obnovi kakovost fotografije. Zmogljiva rešitev Huaweiu omogoča, da zaobide fizikalne omejitve, ki jih fizika nalaga objektivom, in hkrati ohranjanja popolno ravnovesje med debelino pametnega telefona in kakovostjo ustvarjenih fotografij.

Celodnevna avtonomija baterije in izredno hitro polnjenje

Huawei P50 Pocket dosega popolno ravnovesje med obliko in funkcijo ter zagotavlja dolgo avtonomijo baterije ob hkratni podpori hitrega polnjenja Huawei SuperCharge z močjo 40 W. Vgrajena programska oprema skrbi za zdravje baterije kapacitete 4000 mAh, tako da lahko vedno pričakujete njeno optimalno delovanje.

V estetiki oblikovanja, sodobni strojni opremi, zmogljivi mobilni fotografiji ali v življenjski dobi baterije, Huawei P50 Pocket nadaljuje Huaweievo zavezo po premikanju tehnoloških mej.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei P50 Pocket Huawei P50 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Rašica 31a, 1315 Velike Lašče, Tel: 070 175 175
Spletna prisotnost podjetja ne glede na panogo lahko močno vpliva na uspeh in razvoj. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da večina strank pred nakupom ... Več