Računalništvo, telefonija
16.03.2018 14:41
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei P Smart: osvoji nov pogled na svet in ga ujemi v fotografijo

Huawei P Smart: osvoji nov pogled na svet in ga ujemi v fotografijo
Huawei P Smart: osvoji nov pogled na svet in ga ujemi v fotografijo

Huawei je pred kratkim predstavil nov telefon, ki se ponaša z edinstveno fotografsko zmogljivostjo v tem cenovnem razredu. S predstavitvijo telefona Huawei P Smart so namreč napredne fotografske zmogljivosti, ki so bile doslej na voljo le napravam v višjem cenovnem razredu, postale dosegljive širši skupini uporabnikov.

Huawei P Smart je eleganten in zmogljiv pametni telefon, ki ima okoli zaslona zelo malo robu. Vendar pa je Huawei želel pri tem narediti še korak naprej in nasloviti tudi velik interes uporabnikov po zajemanju fotografij. Tako so na P Smart vgradili dvojni fotoaparat na zadnji strani. Trenutno je edini telefon v svojem razredu, ki ponuja takšno rešitev.

Ugodna cena, profesionalne funkcije
P Smart ima, kot je običajno, fotoaparat na prednji in zadnji strani. Na zadnji strani najdemo dva objektiva pod katerima se skrivata senzor velikosti 13 in 2 MP. Medtem ko je senzor, ki zajema fotografije v velikosti 13 MP, zadolžen za zajem slike visoke ločljivosti, mu manjši senzor pomaga zbirati podatke o globinski postavitvi objektov na fotografiji. Tako skupaj poskrbita za učinek zamegljenega ozadja oz. učinek bokeh. Končni izdelek je fotografija, ki daje profesionalni občutek in poudarja njen umetniški vtis.

Poleg tega je s podatki o globini mogoče izostriti sliko po zajemu ali pa celo spremeniti stopnjo zamegljenosti ozadja. Še do pred kratkim so bile te lastnosti prisotne le na profesionalnih kamerah.

Selfiji so pomembni
V slabi svetlobi hitro naletimo na stresene fotografije – predvsem se to rado zgodi v baru, kjer radi zajamemo kakšen selfie. Zato fotoaparat potrebuje široko odprto zaslonko, ki na senzor spusti kar se da veliko svetlobe. Huawei P Smart ima zato na prednji strani vgrajen odličen objektiv, ki ima zelo široko odprto zaslonko pri f/2.0. Skupaj s senzorjem, ki zajema 8 MP velike fotografije, zagotavlja odlične selfije tako v dobri kot tudi v slabi svetlobi in s tem daje več svobode uporabnikom, ki želijo v fotografijo ujeti svoje spomine.

Poleg tega pa se prednji fotoaparat zanaša še na napredne slikovne algoritme za prepoznavanje obrazov. To pomeni, da zna prepoznati vaš obraz, zazna geste s katerimi lahko na daljavo sprožite zajem in zna nanesti umetniški učinek zamegljenega ozadja zajetim fotografijam.

Huawei P Smart je torej opremljen z najnovejšimi fotografskimi tehnologijami, ki vam omogočajo, da ga lahko uporabljate kot glavno orodje za zajemanje fotografij in tako ujamete vse spomine in cenjene trenutke, ki jih preživite s svojo družbo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku