Telefoni
24.12.2012 09:05

Deli z drugimi:

Share

Huawei Ascend Mate: Prvi mobilnik s 6.1-palčnim zaslonom

Vodilni podjetja Huawei so izbranim posameznikom razkrili težko pričakovani pametni mobilni telefon Huawei Ascend Mate. Njegov največji adut je zaslon, saj se lahko pobaha s kar 6,1-palčno (15,5-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk (format 1.080p).
Pametni mobilni telefon Huawei Mate bomo le stežka stlačili v žep!
Pametni mobilni telefon Huawei Mate bomo le stežka stlačili v žep!

O pametnem mobilnem telefonu Huawei Ascend Mate, ki bo za prikazovanje slik uporabljal zaslon s 6,1-palčno (15,5-centimetrsko) diagonalo, je bilo napisanega že veliko, vendar je doslej šlo zgolj za spletne govorice. Le nekaj dni pred pričetkom januarskega računalniškega sejma CES 2013 (od 8. do 11. januarja) pa so se vodilni podjetja Huawei odločili, da ga razkrijejo izbranim posameznikom. Razkritje mobilnika Android z gigantskim zaslonom je bilo na srečo posneto, pri čemer je videoposnetek na voljo za ogled na spletnem naslovu http://goo.gl/0RRc6.

O mobilniku Huawei Ascend Mate je zaenkrat znanega bolj malo. Dosedanje spletne govorice so razkrile, da bo za prikazovanje slik uporabljal zaslon s 6,1-palčno (15,5-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk (format 1.080p), medtem ko bo zavidljivo računsko moč zagotavljal 4-jedrni procesor frekvence 1,8 gigaherca, v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov. Dolgo avtonomijo delovanja mu bo zagotovila baterija kapacitete 4.000 mAh, za zajem fotografij in videoposnetkov pa bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk.

Napredna tehnologija pametnega mobilnega telefona Huawei Ascend Mate bo ujeta v na padce in udarce trpežno ohišje debeline zgolj 9 milimetrov. Za nakup mobilnika Android z gigantskim zaslonom naj bi bilo na Daljnem vzhodu potrebno odšteti zgolj preračunanih 365 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku