Telefoni
16.02.2011 15:25
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC pripravlja svoj prvi tablični računalnik Flyer

HTC vstopa na trg tabličnih računalnikov z močnim konkurentom!
HTC vstopa na trg tabličnih računalnikov z močnim konkurentom!

HTC je v zadnjem času s svojimi mobilniki uspel zelo uspešno konkurirati mobilnim napravam svojih konkurentov, zaradi česar ne preseneča odločitev, da se želi HTC uveljaviti tudi kot izdelovalec tabličnih računalnikov. V ta namen so na barcelonskem sejmu MWC (Mobile World Congress) predstavili svoj prvi tablični računalnik, imenovan Flyer, katerega so obdarili s sedempalčnim zaslonom, ki premore ločljivost 1024 x 600 točk, medtem ko bo zaslon zaznaval tudi stylus.

HTC bo v svojem tabličnem računalniku Flyer ponudil tudi 1,5-gigaherčni enojedrni procesor, gigabajt delovnega pomnilnika, 32 gigabajtov flash pomnilnika in 4000-mAh baterijo, ki naj bi imela dovolj energije, da lahko uporabnikom omogoči do štiri ure nemotenega predvajanja video posnetkov. Te bomo lahko posneli tudi sami, saj nam bo dana kamera z ločljivostjo pet milijonov točk, skupaj s kamero na sprednji strani ločljivosti 1,3 milijona točk.

Med novosti, ki jih HTC prinaša s svojim tabličnim računalnikom, pa lahko prištejemo tudi storitev OnLive, v katero je HTC nedavno vložil kar lep zalogaj denarja. Tukaj lahko dodamo še dejsto, da bo Flyer prva prenosna naprava na svetu, ki bo omogočala igranje iger preko storitve OnLive. Potrebovali bomo le še internet in Flyer bo pripravljen za igranje iger, kot so “Assassin’s Creed: Brotherhood“, “NBA 2K11” in “Lego Harry Potter“. Za še večji užitek bo obstajala tudi možnost priklopa na televizijo.

HTC Flyer bo s prodajnih polic moč pograbiti še pred začetkom letošnjega poletja, poganjal pa ga bo operacijski sistem Android verzije Gingerbread 2.4, saj so pri HTC izjavili, da verzije Honeycomb 3.0 še niso uspeli prilagoditi svojim zahtevam. Cena zaenkrat ostaja skrivnost.


Prijavi napako v članku