Računalništvo, telefonija
05.04.2010 09:13

Deli z drugimi:

Share

HTC pod drobnogledom ameriške komisije za mednarodno trgovino

Zadnjo besedo v sporu med podjetjema Apple in HTC bo po vsej verjetnosti imela ameriška komisija ITC.
Zadnjo besedo v sporu med podjetjema Apple in HTC bo po vsej verjetnosti imela ameriška komisija ITC.

Podjetje Apple je telefonskega giganta HTC v mesecu marcu obtožilo kršitev vsaj dvajsetih registriranih patentov, ki se nanašajo na uporabniški vmesnik, strojno opremo in zgradbo priljubljenega mobilnega telefona iPhone. Podjetje HTC naj bi omenjene patente kršilo pri pripravi mobilnikov Nexus One in myTouch 3G, ki poganjata Googlov operacijski sistem Android.

Ker je podjetje HTC obtožbe Appla označilo za smešne, ga je podjetje iz Cupertina brez odlašanja zatožilo ameriški komisiji za mednarodno trgovino International Trade Commission (ITC) in od nje zahtevalo, da izda odločbo o prepovedi uvoza izdelkov HTC v Združene države Amerike. Vodilni toženega podjetja so se na obtožbo računalniškega giganta odzvali relativno hladno, saj so v izjavi za javnost zapisali le, da bodo počakali na dokončno odločitev agencije.

Zadnjo besedo v sporu med podjetjema Apple in HTC bodo sedaj imeli člani ameriške komisije za mednarodno trgovino, razen v primeru, da se predhodno telefonska giganta medsebojno ne dogovorita in skleneta izvensodno poravnavo. V kolikor pa temu ne bo tako, potem se zna kaj hitro zgoditi, da se bo sodni spor med gigantoma mobilne telefonije vlekel več let. Najkrajšo pa jo bodo tu po vsej verjetnosti potegnili potrošniki, saj se bodo sodni stroški po vsej verjetnosti »prelevili« v končno ceno že tako dragih telefonskih aparatov Apple in HTC.


Prijavi napako v članku