Telefoni
29.06.2013 15:50

Deli z drugimi:

Share

HTC One s peto generacijo brezžične povezljivosti

Pametni mobilni telefon HTC One je med prvimi, ki je opremljen s podporo hitremu brezžičnemu omrežju 5G Wi-Fi. Ta temelji na osnovi standarda 802.11ac in zagotavlja kar 3-krat hitrejši prenos podatkov v primerjavi z zdajšnjim 802.11n in za nameček porabi kar 6-krat manj električne energije.
Podjetje HTC vse svoje upe polaga na pametni mobilni telefon One!
Podjetje HTC vse svoje upe polaga na pametni mobilni telefon One!

Podjetje HTC je pred kratkim uporabnike vrhunskega pametnega mobilnega telefona One ponovno opomnilo, da je njihova naprava opremljena z naprednim čipovjem Broadcom s podporo hitremu brezžičnemu omrežju 5G Wi-Fi, ki temelji na osnovi standarda 802.11ac. Novi standard ni od muh, saj zagotavlja kar 3-krat hitrejši prenos podatkov v primerjavi z zdajšnjim 802.11n in za nameček porabi kar 6-krat manj električne energije. Z uporabo brezžične povezave 802.11ac bodo uporabniki pametnega mobilnega telefona HTC One pridobili tako na hitrosti prenosa podatkov kot na avtonomiji delovanja.

Čeprav danes na trgu najdemo le peščico usmerjevalnikov s podporo hitremu brezžičnemu standardu 802.11ac, se bo njihovo število že proti koncu leta močno povečalo. Če si torej lastite pametni mobilni telefon HTC One vam priporočamo, da ob zamenjavi brezžičnega usmerjevalnika izberete takega, ki je združljiv s standardom 5G Wi-Fi. Preko hitrega brezžičnega omrežja boste namreč lahko na mobilniku v realnem času predvajalci celo visokoločljive filmske posnetke. Hitra povezava bo seveda prišla v poštev tudi pri prenosu velike količine podatkov v priljubljene oblačne storitve, kot so na primer Dropbox, Box in Google Drive.


Prijavi napako v članku