Računalništvo, telefonija
18.01.2021 08:00
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HPE ProLiant strežniki z AMD EPYC™ podirajo svetovne rekorde

V začetku lanskega decembra je analitska hiša International Data Corporation (IDC) v poročilu Worldwide Quarterly Server Tracker za tretje četrtletje leta 2020 objavila, da so na svetovni ravni zabeležili 112,4 % rast prihodkov od prodaje strežnikov z AMD procesorji, medtem ko so strežniki z ARM procesorji zabeležili celo 430,5 % rast v primerjavi z istim obdobjem preteklega leta (2019). Analitiki še vedno ocenjujejo vrtoglavo visok globalni tržni delež proizvajalca Intel, pri Mercury Research ga ocenjujejo na približno 90 %, vendar AMD počasi, a zanesljivo, pridobiva svoj prostor na trgu strežniških procesorjev.
HPE ProLiant strežniki z AMD EPYC™ podirajo svetovne rekorde
HPE ProLiant strežniki z AMD EPYC™ podirajo svetovne rekorde

Hewlett Packard Enterprise (HPE) in AMD že vrsto let tesno sodelujeta pri razvoju produktov in rešitev. Leta 2017 je bil HPE prvi proizvajalec strežnikov, ki je predstavil družino strežnikov HPE ProLiant s prvo generacijo AMD EPYC™ procesorjev. Leta 2019 sta strežniška predstavnika HPE ProLiant DL325 Gen10 in HPE ProLiant DL385 Gen10, z drugo generacijo AMD EPYC™ procesorjev, podrla kar 37 rekordov. Trenutno HPE z AMD drži skupno že 41 svetovnih rekordov pri zagotavljanju vsestranske zmogljivosti in optimizacije na področju energetske učinkovitosti.

Varna strežniška infrastruktura za širok spekter IT obremenitev

Družina strežnikov HPE ProLiant se ponaša z nazivom najbolj varnih industrijsko standardnih strežnikov in zanesljiva osnova za hibridni oblak. Že legendarna tehnologija HPE Integrated Lights-Out (HPE iLO), ki je vgrajena v prav vsak HPE ProLiant strežnik in je jedro inteligence HPE strežnikov, administratorju omogoča preprost in popoln nadzor ter upravljanje HPE ProLiant strežnikov na daljavo, neodvisno od nameščenega operacijskega sistema (HPE Agentless Management 2.0). Brezplačna orodja, kot so HPE Intelligent Provisioning, HPE Active Health System, HPE iLO Amplifier Pack, HPE Embedded Remote Support in HPE Insight Remote Support administratorju omogočajo enostavno začetno namestitev strežnika, vzdrževanje, natančen nadzor nad zdravjem in delovanjem strežnika, obveščanje o pomembnih dogodkih in samodejno prijavo napak tehničnemu podpornemu centru HPE. Uporabnikom je na voljo tudi HPE InfoSight za HPE ProLiant strežnike, ki združuje tehnologijo strojnega učenja in napovedne analitike ter na podlagi sistemskih parametrov IT okolij iz vsega sveta administratorju prinaša proaktivno obveščanje, posreduje dobre prakse in priporočila za optimizacijo ter preprečevanje težav. Varnostna tehnologija Silicon Root of Trust, ki je del vgrajenega iLO čipa, dodaja nov nivo IT varnosti. Preprečuje namestitev in zagon neuradne, s strani HPE nepreverjene ali zlonamerne sistemske programske opreme strežnika. Osnovne funkcionalnosti HPE Integrated Lights-Out tehnologije so uporabnikom na voljo ob nakupu vsakega HPE strežnika (HPE iLO Standard licenc). Za zahtevnejše uporabnike in najnaprednejše funkcionalnosti oddaljenega upravljanja je ob doplačilu na voljo HPE iLO Advanced licenca. Polno funkcionalna različica HPE iLO Advanced je prosto dostopna uporabnikom za 60 dnevni preizkus.

HPE strežnike z AMD EPYC™ procesorji je preprosto prepoznati. V oznaki strežniškega modela je na zadnjem mestu trimestne številke številka 5 (npr. HPE ProLiant DL385 Gen10). Značilnost HPE strežnikov z AMD procesorsko platformo so, da lahko v strežnikih standardnih dimenzij zagotovimo izjemno razmerje med številom procesorskih jeder, visoko kapaciteto hitrega delovnega pomnilnika in diskovnih kapacitet. Zato so zanesljivi in izjemno optimizirani HPE ProLiant strežniki z AMD EPYC™ procesorji vsestranski in primerni za širok razpon delovnih obremenitev.

HPE ProLiant DL325 strežnika sta cenovno ugodna rešitev, ki z enim procesorjem in v 1U ohišju prinašata zmogljivosti dvoprocesorskih strežnikov in izjemno nizke skupne stroške lastništva. Predstavnika te serije strežnikov sta HPE ProLiant DL325 Gen10 in HPE ProLiant DL325 Gen10 Plus, ki lahko gostita en AMD EPYC™ procesor druge generacije (do 64 procesorskih jeder) in do 2 TB delovnega pomnilnika (RAM) v 1U ohišju.

Strežnika HPE ProLiant DL385 Gen10 in HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus sta AMD različici najbolj priljubljenega in razširjenega dvoprocesorskega 2U strežnika na svetu. Z AMD EPYC™ procesorji druge generacije lahko v strežniku zagotovimo do 128 procesorskih jeder (2 x 64 jeder) in do 4 TB hitrega delovnega pomnilnika.

Prihranite do 50 % pri nakupu Windows Server 2019 ROK

Licenčna politika za strežniški operacijski sistem Windows Server 2019 zapoveduje, da je treba licencirati vsa fizična procesorska jedra v strežniku. Zato IT oddelki ob nakupu strežniškega sistema iščejo kompromisno rešitev med zmogljivostjo sistema in skupnimi stroški, ki poleg nakupa same strojne opreme, namestitve in vzdrževanja, zajemajo tudi ustrezno licenciranje programske opreme. Hewlett Packard Enterprise, v sodelovanju s podjetjema AMD in Microsoft, organizacijam ponuja rešitev, ki jim omogoča nakup zmogljive, zanesljive in inteligentne strežniške infrastrukture z visokim številom procesorskih jeder ter izjemnim prihrankom pri nakupu Windows Server 2019 ROK licenc.

HPE AMD Microsoft Pilot Program, ki je na voljo v obdobju od 3. avgusta 2020 do 30. junija 2021, omogoča organizacijam ob nakupu HPE ProLiant Gen10 ali Gen10 Plus strežnika z AMD EPYC™ 7002 serijo procesorjev do 50 % prihranka na procesor pri stroških licenciranja Windows Server 2019 ROK Standard Edition ali Windows Server 2019 ROK Datacenter Edition. Program z nakupom osnovnih Windows Server 2019 ROK licenc in posebnimi dodatnimi Windows Server 2019 AMD licencami zagotavlja izjemne prihranke pri ustreznem licenciranju strežnikov z več kot 32 jedri na procesor. Podrobneje o programu preberite v našem članku.

Za dodatne informacije nam lahko pišete na info@selectium.com

Klemen Mihelčič, skrbnik ključnih strank v Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več