Tablični računalniki
03.08.2013 07:49

Deli z drugimi:

Share

HP SlateBook x2: Zmogljiva tablica s platformo Nvidia Tegra 4

Najnovejši tablični računalnik podjetja HP bo kot nalašč tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj je opremljen z zmogljivo mobilno platformo in operacijskim sistemom Android 4.2.2. V navezi s priročno tipkovnico lahko novost »prelevimo« celo v miniaturni tablični računalnik.
Tablico HP SlateBook x2 odlikujejo vsestranska uporabnost, zmogljivost in dolga avtonomija delovanja.
Tablico HP SlateBook x2 odlikujejo vsestranska uporabnost, zmogljivost in dolga avtonomija delovanja.

Za uporabnike tabličnih računalnikov tokrat prihajajo dobre novice iz podjetja HP, saj je uradno predstavilo tržno nadvse zanimiv tablični računalnik SlateBook x2. Novost bo konec avgusta najprej naprodaj onkraj luže, zanj pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti preračunanih 360 evrov (brez davka). Zanimiv tablični računalnik (miniaturni hibridni prenosnik) SlateBook x2 bo na staro celino prispel v prvi polovici jeseni, njegova cena pa naj bi se gibala okoli 480 evrov.

Novi tablični računalnik podjetja HP ne bo razočaral niti najzahtevnejših, saj je opremljen z zmogljivo mobilno platformo Nvidia Tegra 4 (4-jedrni procesor Cortex A-15 in 72-jedrna grafična kartica GeForce), dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, 10,1-palčnim (25,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.200 slikovnih točk in vgrajenim pomnilnikom s 16-gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo z uporabo pomnilniške kartice microSD. Ker tablični računalnik HP SlateBook x2 poganja operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean je kakopak primeren tudi za poslovna okolja.

Med glavnimi aduti tabličnega računalnika HP SlateBook x2 najdemo še uporabno tipkovnico opremljeno z dodatno baterijo, ki pripomore k podvojitvi avtonomije delovanja naprave, tako da bo delo z novostjo potekalo brez nadležnega iskanja prostih vtičnic. Ker je tipkovnica opremljena z bogato paleto vmesnikov, lahko nanjo priključimo tako zunanje pomnilniške enote kot visokoločljive zaslone in televizorje. Tu so na voljo še kakovostni stereo zvočniki in priročna reža za kartice SD.

Vas zanima več iz te teme?
HP tablični računalniki

Prijavi napako v članku