Računalništvo, telefonija
10.05.2012 14:49
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP se ne da!

HP se ne da!
HP se ne da!

HP, potomca garažnih naporov Williama (Bill) Redington Hewlett-a in Dave Packard-a, danes težko »ne poznamo«, saj je v svetovnem merilu med drugimi največji proizvajalec PC-jev. Ravno včeraj so v Šanghaju predstavili več kot 20 novih izdelkov, kateri bodo v veliki večini priromali tudi na naše police, letošnja posebnost pa bo odsotnost do polletnega zamika siceršnjega vrstnega reda slovenskega trga.

Danes je o nekaterih usmeritvah, dosežkih in novih linijah spregovorila tudi domača HP ekipa. Med napovedanimi trendi za 2012 izpostavimo poudarjanje optimalne uporabniške izkušnje naprav (tanko, lahko, always on-line, daljša avtonomija baterije, touch) ter izboljšano povezljivost med napravami (NFC, Wi-Di).

Predstavljena je bila cela paleta izdelkov, kot smo vajeni, s poudarkom na poslovni opremi, ustavimo pa se na pred nekaj mesci v LA-ju (HP Global Partner Conference 2012) predstavljeni zmogljivi delovni postaji HP Z1, ki jemlje dih v vsakem pogledu. Gre za nekakšen hibrid med delovno postajo in All-in-one namiznim računalnikom, katerega začetna cena je pri 1599 €, zgornje meje pa skorajda ni.

HP Z1 je resnično lep in še bolj resnično zmogljiv Vse-v-enem računalnik, saj temelji na Intel Xeon procesorjih, grafičnih karticah NVIDIA Quadro in podpori za več kot milijardo barv. Njegova posebnost je še edinstvena zasnova, saj preprosto odpiranje zaslona omogoča enostavno zamenjavo delov in nadgradnje brez uporabe orodij.

HP se torej (še) ne da!


Prijavi napako v članku