Tablični računalniki
08.03.2014 07:37
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP presenetil z ekstremno poceni 8-palčno tablico

Tablični računalnik HP 8 kljub nizki ceni ponuja zadostno zmogljivost za vsakdanja opravila.
Tablični računalnik HP 8 kljub nizki ceni ponuja zadostno zmogljivost za vsakdanja opravila.

Analitska družba IDC je pred kratkim napovedala, da naj bi število prodanih tabličnih računalnikov že leta 2015 preseglo število prodanih namiznih in prenosnih računalnikov. To ne preseneča, saj podjetja nove modele tablic nizajo kot za stavo, njihove maloprodajne cene pa so iz dneva v dan nižje. To je s pripravo novega tabličnega računalnika dokazalo tudi podjetje HP, saj je za nakup novinca s 7,85-palčnim (19,9-centimetrskim) zaslonom potrebno odšteti zgolj preračunanih 122 evrov.

Čeprav tablični računalnik HP 8 ni pretirano zmogljiv, bo brez težav prepričal tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike. Novinec se namreč ponaša z zaslonom ločljivosti 1.024 x 768 slikovnih točk, štirijedrnim procesorjem Allwinner A31s, gigabajtom sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora, ki je razširljiv s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Za neprekinjeno sedemurno delovanje skrbi zmogljiva baterija kapacitete 3.800 miliamperskih ur, za zajem fotografij in opravljanje spletnih video konferenc pa sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov točk in spletna kamera ločljivosti 300 tisoč slikovnih točk.

Na tabličnem računalniku HP 8 je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, prednameščeno pa je tudi precej druge programske opreme. Trenutno žal še ni podatka o tem, ali bo cenovno ugodna tablica naprodaj tudi na evropskem trgu.

Vas zanima več iz te teme?
HP tablični računalniki

Prijavi napako v članku