Telefoni
28.07.2010 08:31

Deli z drugimi:

Share

HP dal košarico Microsoftu

Mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 ne bomo ugledali na mobilnikih HP.
Mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 ne bomo ugledali na mobilnikih HP.

Microsoft na področju mobilne telefonije trenutno ponuja mobilni operacijski sistem Windows Mobile 6.5. Nekoliko zastareli sistem bo kmalu »nadomestil« težko pričakovani Windows Phone 7, ki bo prav tako namenjen pametnim mobilnim telefonom višjega cenovnega razreda.

Kljub temu, da naj bi bil novi mobilni operacijski sitem podjetja iz Redmonda kos najzahtevnejšim nalogam, so se vodilni podjetja HP odločili, da z njim ne bodo opremljali njihovih mobilnikov. Odločitev računalniškega giganta je bila sicer pričakovana, saj je konec meseca aprila za preračunanih 925 milijonov evrov prevzel podjetje Palm. S tem je podjetje HP posledično pridobilo v last mobilni operacijski sistem webOS, ki je med uporabniki mobilne telefonije še vedno priljubljen.

Na srečo Microsofta se podjetje HP po vsej verjetnosti ne bo odreklo pripravi tabličnega računalnika, ki bo za poganjanje prednameščene programske opreme uporabljal operacijski sistem Windows 7. Novi izdelek računalniškega giganta naj bi predstavljal resno konkurenco celo najnovejšemu Applovemu izdelku iPad in naj bi bil pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom.


Prijavi napako v članku