Telefoni
24.01.2019 06:47

Deli z drugimi:

Share

Honor View20: Vrhunski telefon za vrhunske fotografije

Telefon Honor View20 je kot nalašč za zajem vrhunskih fotografij.
Telefon Honor View20 je kot nalašč za zajem vrhunskih fotografij.

Podjetje Huawei zadnje čase preseneča z zanimivimi in cenovno ugodnimi pametnimi mobilnimi telefoni družine Honor, ki za relativno malo denarja ponujajo presenetljivo veliko. To vsekakor drži za najnovejši pametni mobilni telefon View20, ki v primerjavi s konkurenco prinaša kar dve velike novosti. Prva novost se nanaša na zaslon, ki je nekoliko drugačen od tistih, ki smo jih vajeni, saj ima namesto značilne reže za sprednjo kamero 4,5-milimetrsko odprtino na levi strani, ki je namenjena visokoločljivi spletni kameri. Za zajem sebkov je uporabnikom namreč na voljo spletna kamera ločljivosti kar 25 milijonov slikovnih točk.

Drugo novost pa najdemo pri osrednem digitalnem fotoaparatu, saj je ta opremljen s slikovnim tipalom ločljivosti kar 48 milijonov slikovnih točk. Njegova posebnost je v tem, da eno fotografijo dejansko izdela iz več fotografij ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk in tako ustvari superfotografijo, ki nas bo presenetila s kakovostjo. Poleg tega lahko novi telefon družine Honor zajema tridimenzionalne predmete. Pri tem mu je v pomoč napredna umetna inteligenca, ki je namenjena tudi za druge naloge, kot so igranje računalniških iger in zajemanje videoposnetkov.

Za izris slik ima pametni mobilni telefon Huawei Honor View20 na voljo zaslon s 16,3-centimetrsko oziroma 6,4-palčno. Strojna oprema novosti prav tako ne razočara, saj obsega zmogljiv procesor Kirin 980 opremljen s sistemom umetne inteligence, sistemski pomnilnik kapacitete šest oziroma osem gigabajtov ter vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti oziroma 256 gigabajti sistemskega pomnilnika. Za hlajenje strojnih komponent skrbi napredni hladilni sistem, ki je povezan z osrednjim procesorjem, digitalnimi fotoaparati in celo vhodom oziroma priključkom za polnjenje.

Pametni mobilni telefon Honor View20 je, vsaj glede na to, kar ponuja, relativno »poceni«. Vstopna različica opremljena s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 gigabajtov bo v evropskem prostoru na voljo že za okoli 645 evrov. Zmogljivejša različica z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 256 gigabajtov pa bo vrednotena na okoli 734 evrov. Novost bo v Evropi naprodaj v mesecu februarju.


Prijavi napako v članku