Računalništvo, telefonija
Telefonija
07.12.2023 07:05

Deli z drugimi:

Share

HONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije, osredotočene na uporabnika

HONOR na Fortune Global Forumu 2023
HONOR na Fortune Global Forumu 2023

Globalna tehnološka znamka HONOR je gostovala na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodelovala v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu “Novi inteligentni svet: Kaj je naslednje za pametne naprave”  sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

Novi inteligentni svet: Kaj čaka pametne naprave?

»Poslovni svet vstopa v vznemirljivo novo obdobje, v katerem bo imela tehnologija osrednjo vlogo. Prepričan sem, da bodo inovacije, ki so osredotočene na človeka, zagotovile nove priložnosti za naslednjo generacijo pametnih naprav. Preklopne naprave so tik pred tem, da postanejo običajne, umetna inteligenca na napravah utira pot transformativni dobi, zgoraj omenjene tehnologije, osredotočene na človeka, kot je tehnologija zaslona za udobje oči pa izboljšujejo izkušnje interakcije med človekom in napravo. Z našega vidika je to naslednje za pametne naprave,« je v panelu poudaril dr. Ray Guo, vodja marketinga pri HONOR-ju.

Preklopni pametni telefoni bodo postali mainstream

Med panelno razpravo so govorci primerjali preklopne naprave v industriji pametnih telefonov in električna vozila v avtomobilski industriji – obe panogi sta ustvarili nove koncepte za spreminjanje stvari na bolje. Najnovejši podatki kažejo, da je na Kitajskem več kot 64 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov višjega cenovnega razreda odprtih za prehod na preklopne telefone, kar nakazuje, da je industrija na prelomni točki, ko postajajo preklopni pametni telefoni običajni.

Nekatere lastnosti preklopnih naprav še niso izpopolnjene, predvsem prenosljivost, vzdržljivost in vzdržljivost baterije. Zdaj so naprave, kot je HONOR Magic V2, tako tanke in lahke kot navadni pametni telefoni, hkrati pa zagotavljajo vse prednosti impresivnega preklopnega zaslona. HONOR Magic V2 je bil preizkušen tako, da vzdrži vsaj 400 tisoč pregibov, kar predstavlja veliko vzdržljivost in vključuje silicijevo-ogljikovo baterijsko tehnologijo za celodnevno življenjsko dobo baterije.

Po rešitvi teh “šibkih” funkcij je HONOR pred kratkim dosegel pomemben mejnik in izdelal en milijon preklopnih pametnih telefonov. HONOR Magic V2 je trenutno najbolje prodajan preklopni model na kitajskem trgu, saj ima 25-odstotni delež na rastočem trgu preklopnikov, glede na industrijsko analitično podjetje Omdia.

Naraščajoči obseg proizvodnje kaže, da HONOR premika dobavno verigo industrije naprej – in da industrija dozoreva. Ta mejnik – en milijon enot, kaže, da dobavna veriga dosega stopnjo množične proizvodnje, kjer je proizvodni proces bolj avtomatiziran in učinkovit. To bo koristilo širši industriji, okrepilo zaupanje v dobavno verigo in spodbudilo druge blagovne znamke k inovacijam na področju preklopnih telefonov, kar bo posledično znižalo cene in naredilo preklopne pametne telefone še bolj dostopne.

Predstavljen nov namenski laboratorij HONOR za testiranje funkcij udobja za oči

Tehnološke inovacije, osredotočene na človeka, so bile še ena ključna tema panelne razprave. Dr. Ray Guo je dejal, da za HONOR to pomeni prepoznavanje resničnih težav uporabnikov in njihovo reševanje. Po raziskavah je na svetovni ravni vsaj 2,2 milijarde ljudi z okvaro vida, kar bi lahko preprečili pri vsaj eni milijardi uporabnikov. Na podlagi te raziskave je HONOR tehnologijo zaslona za udobje oči postavil kot glavno prednostno nalogo, zato je podjetje vložilo več kot 140 milijonov USD v raziskave in razvoj tehnologije zaslona ter razvilo več kot 500 patentov, povezanih z zasloni. Pred kratkim je HONOR odprl tudi nov namenski laboratorij za testiranje funkcij udobja za oči, s ciljem nadaljnje specializacije na tem področju. »Upamo, da bomo s tem novim objektom ustvarili oazo udobja za oči v puščavi slabovidnih,« je komentiral dr. Ray Guo.

V skladu z naložbo je HONOR uvedel številne inovativne funkcije za udobje oči, kot sta tehnologija zatemnitve 3840Hz PWM in cirkadiani nočni zaslon za boljšo zaščito oči. Te inovacije so se postopoma razširile na širšo industrijo.

Na primer, odkar je bila uvedena funkcija za udobje oči z zatemnitvijo visoke frekvence PWM, je 12 drugih znamk pametnih telefonov sprejelo to tehnologijo in zdaj ima več kot 90 odstotkov zaslonov pametnih telefonov na Kitajskem funkcije za udobje oči, kot je zatemnitev visoke frekvence PWM.

Sprostitev potenciala umetne inteligence

HONOR že leta vlaga v umetno inteligenco, saj je debitiral z umetno inteligenco na ravni platforme za izboljšanje uporabniške izkušnje pametnega telefona s storitvami umetne inteligence. Med oktobrskim vrhom Qualcomm Snapdragon Summit je HONOR razkril, da bo njegov prihajajoči pametni telefon HONOR Magic6 vseboval LLM na napravi, ki ga poganja mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3. HONOR verjame v hibridni model AI, ki uporablja umetno inteligenco v napravi za prilagojene vsebine in storitve, hkrati pa zagotavlja zasebnost uporabnikov s podatki, ki ostanejo v napravi.

Praznovanje treh let samostojnega poslovanja podjetja HONOR

V zadnjih treh letih je HONOR zrasel v svetovno vrhunsko blagovno znamko, ki postaja vodilna, ko gre za inovacije, kot so preklopne naprave in tehnologije za udobje oči.

Gre za novosti, ki so se resnično obrestovale – letos je HONOR na tujih trgih dosegel skoraj 200-odstotno rast prodaje. Kot je razvidno iz najnovejšega poročila Counterpoint Research, je v Evropi HONOR edina blagovna znamka v tretjem četrtletju, med prvimi petimi, ki je medletno rasla. Na Kitajskem ima HONOR vodilni položaj tako na trgu preklopnih naprav kot v skupnem tržnem deležu v ​​tretjem četrtletju 2023, glede na velika podjetja za analizo industrije, kot sta Counterpoint in IDC.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HONOR telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več