Telefoni
07.03.2019 06:09
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Honor 8X gre v prodajo kot za stavo. Preverite, zakaj

Pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X je kljub nizki maloprodajni ceni namreč primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike.
Pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X je kljub nizki maloprodajni ceni namreč primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike.

Podjetje Huawei zadnje čase preseneča z zanimivimi in cenovno ugodnimi pametnimi mobilnimi telefoni družine Honor, ki za relativno malo denarja ponujajo presenetljivo veliko. To povsem drži tudi za pred kratkim predstavljen pametni mobilni telefon Honor 8X. Novost je v večini evropskih držav naprodaj od 25. oktobra 2018 dalje in sicer v modri, črni in rdeči barvi. Za vstopno različico opremljeno s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora je treba trgovcem odšteti le okoli 310 evrov, medtem ko bo zmogljivejši model opremljen s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov vrednoten na okoli 350 evrov, kar je odlična cena za ta telefon.

Kot vse kaže je podjetje Huawei s pametnim mobilnim telefonom Honor 8X zadelo v polno, saj je podjetju doslej skupno uspelo prodati že več kot 10 milijonov primerkov. Razloge za to najprej seveda gre iskati v relativno nizki maloprodajni ceni naprave. Poleg tega novost ponuja odlično oblikovano ohišje in dovolj zmogljivo strojno opremo, uporabnikom pa so seveda na voljo tudi številne vrhunske funkcije, ki so po navadi na voljo le za telefone višjega cenovnega razreda.

Pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X je kljub nizki maloprodajni ceni namreč primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj razpolaga s kar 16,5-centimetrskim oziroma 6,5-palčnim zaslonom ločljivosti 2.340 x 1.080 slikovnih točk, zmogljivim procesorjem Kirin 710, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih oziroma šestih gigabajtov (odvisno od različice) in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tega lahko seveda razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij ima novost na voljo dva fotoaparata v ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk, sprednja kamera pa ponuja 16 milijonov slikovnih točk. Vse skupaj je zapakirano v ohišje debeline komajda 7,8 milimetrov.

Zanimiv pametni mobilni telefon Huawei Honor 8X je opremljen še z bralnikom prstnih odtisov, za dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija zmogljivosti 3.750 miliamper ur. Na vgrajenem pomnilniku bo prednameščen mobilni operacijski sistem EMUI 8.2, ki temelji na osnovi novejšega mobilnega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo. Tu seveda ne gre spregledati niti možnosti solasne uporabe dveh telefonskih kartic SIM ter sistem hitrega polnjenja, ki povsem izpraznjeno zmogljivo baterijo lahko napolni do 100 odstotkov v zgolj dveh urah in pol.


Prijavi napako v članku