Računalništvo, telefonija
09.10.2011 13:56
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Homeplug pripelje internet v vsako sobo, kjer imate električno vtičnico

Homeplug pripelje internet v vsako sobo, kjer imate električno vtičnico
Homeplug pripelje internet v vsako sobo, kjer imate električno vtičnico

Ali ste vedeli, da v zidovih vašega stanovanja obstaja bliskovito hiter internet? Če lahko v električno vtičnico priklopite toaster, lahko na enak način priklopite tudi internet. S Homeplug vmesniki je to sedaj mogoče. Kot velika večina ljudi bi se najbrž tudi vi na internet priklopili na dva načina – bodisi žično preko ethernet kablov, s katerimi povežete računalnike in druge mrežne naprave, ali brezžično preko Wi-Fi usmerjevalnika, ki pošilja signal do mrežnih naprav (računalnikov, pametnih telefonov, tabličnikov …). Ethernet povezava je stabilna in zmogljiva, vendar nepraktična zaradi vlečenja kablov. Brezžična povezava je lahko odlična rešitev, vendar včasih nestabilna (še posebej čez več nadstropij) in počasnejša v primerjavi z žično povezavo.

Obstaja še tretji načinHomeplug vmesniki uporabijo vašo obstoječo električno napeljavo in vam zagotovijo hitro in zanesljivo internetno povezavo kjerkoli v vašem domu, kjer imate električno vtičnico. Za vzpostavitev Homeplug mrežne povezave potrebujete vsaj dva vmesnika. Prvi vmesnik z ethernet kablom priklopite na obstoječi brezžični usmerjevalnik ali modem, drugega pa v katerokoli električno vtičnico v vašem domu, kjer želite imeti internet. Seveda lahko v domače omrežje dodate še več Homeplug vmesnikov.

Homeplug vmesniki delujejo na kateremkoli obstoječem omrežju v vašem domu – le da ga izboljšajo. Recimo, da imate v nekaterih sobah slab brezžični signal, ki bi ga radi ojačali, in hkrati ne bi radi polagali dodatnega kablovja in dostopnih točk. S Homeplug vmesniki je sedaj to mogoče, saj vam pripeljejo internet v vsako sobo, kjer imate električne vtičnice, in tako eliminirajo območja s šibkim signalom. Brez prebijanja sten, polaganja kablovja in nameščanja dostopnih točk.

Izbirate lahko med NETGEAR in SITECOM Homeplugi, ki pridejo v različnih hitrostih prenosov podatkov, začenši od 85 pa vse do 500 Mbps. Višja kot je številka, z večjimi hitrostmi boste prenašali podatke.

Homeplugi so odlična rešitev, kako združiti varnost in zanesljivost žične povezave s svobodo brezžičnega omrežja. Le priklopite jih v katerokoli električno vtičnico in v trenutku ojačajte oz. razširite obstoječe internetno omrežje in si delite povezavo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMEX, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMEX, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMEX, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku