Računalništvo, telefonija
28.05.2019 08:20
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hitra pot do gotovine brez birokratskih ovir

Kljub vse večji digitalizaciji bančništva še vedno obstajajo »offline« možnosti, pri katerih prejmete gotovino že v nekaj minutah brez raznih dokazil o zaposlenosti ali prilivih na tekoči račun. Takšen primer so zastavljalnice.
Za zastavljeni predmet prejmete do 60 % njegove vrednosti za izbrano obdobje.
Za zastavljeni predmet prejmete do 60 % njegove vrednosti za izbrano obdobje.

Kaj je zastavljalnica?

Zastavljalništvo velja za najstarejši način kreditiranja prebivalstva in velja za temelj bančništva. Zastavljalnice delujejo tako, da ljudem ponujajo posojila, ti pa kot zavarovanje za posojila zastavijo neko svojo lastnino. Znesek posojilojemalec prejme takoj v gotovini, brez čakanja na odobritve kot je to praksa v bankah.

V praksi posojilo v zastavljalnici poteka tako, da nekdo v zastavljalnico prinese predmet, ki ga želi zastaviti. Predmet ostane v zastavljalnici, posojilojemalec pa v določenem v pogodbi opredeljenem obdobju zastavljeni predmet odkupi za znesek posojila. Če posojila ne poplača (ali ne podaljša časa posojila), lahko zastavljalnica predmet proda.

Zastavite lahko »vse živo«

Vsak se je že kdaj znašel v položaju, ko je nujno in hitro potreboval denar. Prednost zastavljalnic pa je prav to – do denarja pridete hitro, enostavno in brez birokratskih zapletov. Vse, kar morate narediti je, kot že rečeno, da v zastavljalnico prinesete predmet, ki ga želite zastaviti. To so lahko najrazličnejši predmeti, ki jih banke v garancijo ne sprejmejo: od ure, mobilnega telefona, prenosnika, diamantov, zlata, do avtomobila, traktorja, plovila ali počitniške prikolice.

Pri postavljanju cene predmeta v zastavljalnicah upoštevajo kup različnih faktorjev, od starosti izdelka, ohranjenosti, blagovni znamki, modelu, garanciji …

Do 60 % vrednosti dobite takoj

Res še niste slišali za zastavljalnice? Primer dobre prakse je Zastavljalnica Ljubljana, kjer nudijo dva različna načina zastave: mini zastava in maxi zastava.

  • V paketu mini zastava sprejemajo različne predmete v vrednosti od 50 € do 1000 €. V ta cenovni razred navadno štejemo pametne telefone, tablice, prenosnike, zlat nakit, glasbila, orodja in podobno.
  • V paketu maxi zastava pa sprejemajo naložbeno zlato (zlate palice in zlate kovance), diamante, ročne ure višjega cenovnega razreda, motorna vozila, plovila, prikolice, gradbeno in kmetijsko mehanizacijo vrednosti od 1000 € do 25.000 €.

Vse predmete in motorna vozila lahko zastavite za poljubno obdobje od 15 do 60 dni z možnostjo podaljšanja. Za zastavljeni predmet prejmete do 60 % njegove vrednosti za izbrano obdobje, za kar vam ne zaračunajo nikakršnih obresti. Predmeti so v času zastavitve shranjeni v trezorju, ki je pod stalnim fizičnim in video nadzorom. Motorna vozila pa hranijo v podzemnih garažah, s prav tako 24-urnim fizičnim in video varovanjem.

Zastavljalnice so dokaz, da danes kljub digitalizaciji na vsakem koraku – nobena izjema ni finančna industrija – še vedno ostajajo storitve, ki delujejo »offline« in s tem predstavljajo utež in skrbijo za ravnovesje med digitalnim in »offline« finančnim sektorjem.

Bi radi kaj zastavili v Zastavljalnici Ljubljana, pa ne veste, kako do njih? Pišete jim lahko na info@zastavljalnica-ljubljana.si ali jih pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 48 44.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več