Programska oprema
21.08.2006 10:34

Deli z drugimi:

Share

HERMES SoftLab bo poskrbel za reklamacije Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije in HERMES SoftLab sta podpisala pogodbo o dobavi rešitve za podporo procesom upravljanja incidentov in reklamacij. Rešitev temelji na tehnologiji BMC Remedy ARS, ki bo zamenjala obstoječi sistem.

Odličnost ter visoka kakovost na področju naročniških in omrežnih storitev sta postala ključna dejavnika za uspeh telekomunikacijskih operaterjev, zato je postalo hitro odkrivanje napak na omrežjih in učinkovit sistem obdelave prijav/pritožb naročnikov bistven element konkurenčnosti. Zaradi povečanja in izboljšanja naročniških storitev ter optimiziranja učinkovitosti omrežnih in storitvenih operacij, se je Telekom Slovenije odločil za vpeljavo rešitve BMC Remedy ARS, namenjeno upravljanju incidentov in reklamacij, ki jo bo implementiral HERMES SoftLab. Rešitve iz družine produktov BMC Remedy so vodilne na področju upravljanja IT storitev (ITSM) v svetu.

Z novo rešitvijo za podporo procesom upravljanja incidentov in reklamacij bo uvedeno centralizirano upravljanje incidentov in napak na vseh tržnih in storitvenih segmentih ter omogočena avtomatska prijava napak iz krovnega sistema za nadzor omrežja. Rešitev bo zagotavljala tudi podporo procesu načrtovanih prekinitev na omrežju in storitvah. V primeru večjih izpadov bo rešitev omogočala avtomatsko obveščanje prizadetih uporabnikov.

Nova rešitev zagotavlja možnost hitrejšega odkrivanja in razreševanja problemov ter posledično zmanjšanje neoperativnega časa in skupnih stroškov, preprečevanje in zmanjšanje pojavov izpada sistemov preko proaktivnega upravljanja incidentov in reklamacij, kot tudi zmanjšanje časa, potrebnega za posredovanje odgovorov na prijave in pritožbe uporabnikov.

»Zadovoljni smo, da nas je Telekom Slovenije izbral za skupno implementacijo in nestrpno pričakujemo začetek dela na projektu. Z rešitvijo bo Telekom Slovenije lažje dosegel cilje vezane na povečanje kakovosti potrošniških storitev in optimizacijo operacij upravljanja s problemi,« je povedal Peter Testen, predsednik uprave in glavni izvršni direktor HERMES SoftLaba.

»Ta projekt je korak naprej v naših prizadevanjih za zagotavljanje visoke kakovosti in zanesljivosti storitev ter povečanje poslovne učinkovitosti. HERMES SoftLab smo izbrali zaradi dolgoletnih izkušenj na področju telekomunikacijskih storitev, lokalne prisotnosti in sposobnosti hitrega odzivanja na naše potrebe,« je povedal mag. Željko Puljič, član uprave Telekoma Slovenije.


Prijavi napako v članku