Računalništvo, telefonija
16.10.2018 12:15

Deli z drugimi:

Share

Hekerji napadli Pentagon ter ukradli osebne podatke zaposlenih in vojakov!

Pentagon je bil tarča skrbno načrtovanega napada.
Pentagon je bil tarča skrbno načrtovanega napada.

Sedež ameriškega ministrstva za obrambo Pentagon je bil nedavno tarča spretnih hekerjev, ki jim je uspelo udreti v skrbno načrtovan, relativno dobro varovan računalniški sistem. Hekerski napad so neposredno občutili zaposleni, saj je nepridipravom v napadu uspelo ukrasti podatke o kar 30.000 vojaških in civilnih delavcih Pentagona. Strokovnjaki za informacijsko varnost pa so prepričani, da se se hekerji uspeli dokopati še do drugih podatkov, več o tem pa bo pokazala preiskava.

Trenutno je znano to, da je spretnim hekerjem poleg osebnih podatkov vojaških in civilnih delavcev Pentagona, uspelo ukrasti še precejšnje število kreditnih kartic. Napad na informacijski sistem sedeža ameriškega ministrstva za obrambo je trajal kar nekaj mesecev, strokovnjaki za informacijsko varnost pa so vdor v sistem odkrili šele pred kratkim. To je tudi razlog, zakaj v tem trenutno tako obseg napada kot identiteta napadalca ali napadalcev še niso povsem znani.

Predstavniki sedeža ameriškega ministrstva za obrambo Pentagon so razkrili le to, da je napadalcem v njihov sistem uspelo udreti preko varnostne ranljivosti v sistemu enega izmed njihovih zunanjih ponudnikov komercialnih storitev. Več o samem napadu pa bo znanega v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku