Računalništvo, telefonija
31.10.2016 07:01
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Heker zaradi vročih slik v zapor

Zaradi kraje spornih fotografij hekerju Edwardu Majerczyku grozi do petletna zaporna kazen.
Zaradi kraje spornih fotografij hekerju Edwardu Majerczyku grozi do petletna zaporna kazen.

Nespametni 36-letni heker iz Združenih držav Amerike (zvezna država Pensilvanija) je pred dvema letoma začel objavljati žgečkljive slike zvezdnikov na spletnih portalih 4chan in Reddit. Ker je šlo za vroče fotografije, je podvig hekerja sprožil veliko zanimanja s strani svetovne javnosti. Hekerju Ryanu Collinsu naj bi med novembrom 2012 in septembrom 2014 uspelo ukrasti žgečkljive fotografije več kot stotim zvezdnikom, zaradi velikega medijskega odziva pa je policija nemudoma začela obsežno preiskavo.

Policisti so z zbiranjem podatkov ugotovili, da je 36-letnik izbranim žrtvam pošiljal več lažnih sporočil, ki naj bi prihajala s stani podjetij Google in Apple. S tem »pristopom« je nepridipravu uspelo vdreti v skupno 50 računov Applove oblačne storitve iCloud in 72 uporabniških računov, ki so bili povezani z elektronskim poštnim predalom Gmail. Ker pa heker pri podvigu ni uspel zakriti vseh sledi, so ga policisti izsledili.

Čeprav je 36-letni heker obžaloval svoja dejanja, mu sodnik ni prizanesel. Ta bo moral namreč za zapahi preživeti kar 18 mesecev.


Prijavi napako v članku