Strojna oprema
06.03.2008 09:01

Deli z drugimi:

Share

Harmony One

Izsledki raziskave, ki jih je objavil Logitech, so pokazali, da v gospodinjstvih po Evropi najdemo veliko drage tehnologije, ki je večina ljudi ne zna uporabljati. Omenjena študija je zajela tudi slovenska gospodinjstva, rezultati pa kažejo na primerljivost stanja v Sloveniji s stanjem drugih evropskih držav. Konkreten podatek za Slovenijo se nanaša na vrednost televizorjev, HiFi naprav, zvočnikov, video in DVD predvajalnikov, digitalnih rekorderjev ter satelitskih naprav v domovih, ki obsega vsaj 950 milijonov evrov, verjetno pa je ta številka v resnici še nekaj milijonov evrov višja. Če sodite med tiste, ki ne želijo zamuditi nobenega dela nanizanke Beg iz zapora, pa imate pri snemanju vrsto težav, vedite, da niste edini. V četrtini evropskih gospodinjstev zna le en član družine uporabljati vso tehnologijo, ki jo imajo doma.

Logitechova študija, ki jo je opravil Lightspeed Research, eden vodilnih ponudnikov opravljanja tržnih raziskav, izpostavlja ogromen obseg stroškov in kompleksnost pri uporabi tehnologije, ki jo najdemo v domovih po Evropi. Večina gospodinjstev porabi tisoče evrov za nakup tehnologije za domačo zabavo, čeprav večina članov ne obvlada niti osnovnih funkcij, kot je na primer gledanje DVD-jev ali snemanje televizijskih oddaj.

Razlog za takšno stanje je verjetno izjemno kompleksna zasnovanost tehnologije za domačo uporabo – kar polovica (49 odstotkov) evropskih gospodinjstev ima vsaj pet daljinskih upravljalnikov, 87 odstotkov pa tri ali več. Očitno pa povečevanje števila naprav v gospodinjstvih povzroča težave tudi najbolj iznajdljivim članom, kar potrjuje podatek, da se kar 25 odstotkov Evropejcev poslužuje branja navodil za uporabo posamezne naprave.

“Za raziskavo smo se odločili, da bi ugotovili resničen razkorak med denarjem, ki ga Evropejci porabijo za nakup tehnologije za domačo zabavo in njihovo zmožnostjo njene uporabe,” pravi Gregor Bieler, podpredsednik Logitechove poslovne enote za elektroniko v Evropi. “Današnja tehnologija za domačo zabavo postaja vedno dražja in vedno bolj kompleksna, vendar pa se potrebe uporabnikov ne spreminjajo – ljudje želijo, da tehnologija deluje.”

Ko se boste prihodnjič lotili snemanja priljubljene nanizanke, se lahko težavam enostavno izognete. Logitech namreč ponuja napredne univerzalne daljince Logitech Harmony, ki so v kratkem času postali najbolj priljubljena zaščitna znamka naprednih univerzalnih daljincev na ameriškem trgu, njihova uporaba pa zaradi upravljanja prek zaslona na dotik močno narašča tudi v Evropi. Uporabnik tako s pritiskom na en sam gumb daljinca Harmony upravlja vse potrebne naprave za gledanje televizije, poslušanje glasbe ali snemanje filma. Dejstvo, da je vrednost posebej programiranih daljincev na treh največjih trgih, v Franciji, Nemčiji in Veliki Britaniji, iz leta v leto zrasla za 31 odstotkov, ni nobeno presenečenje. Daljinci, kot je Logitechov Harmony, hitro izpodrivajo ostale daljince, ki ljudem le odvzemajo prostor na mizah.

Logitechov zadnji daljinec iz družine Harmony – Harmony One – predstavlja občuten preskok v razvoju najbolje prodajanih izdelkov. Tako kot njegovi predhodniki, tudi Harmony One omogoča upravljanje aktivnosti z enim klikom, poleg tega pa je njegov nadzor nad domačo zabavo še lažji z barvnim zaslonom na dotik, intuitivno razporeditvijo tipk in izjemno udobnim in uporabniku prijaznim dizajnom. Izdelek je prejel nagrado za najboljšo inovacijo na področju pripomočkov za zabavo doma; “CES 2008 Deign and Engineering Award: Best of Innovations in Home-Enertainment Accessories.”

Harmony One je v Evropi že na voljo po priporočeni maloprodajni ceni € 199.99.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več