Računalništvo, telefonija
14.03.2013 12:27

Deli z drugimi:

Share

Halcom že petič z najvišjo bonitetno oceno

Halcom je tudi v času krize med najvišje ocenjenimi podjetji po metodologiji svetovno priznane bonitetne agencije Dun&Bradstreet. Seznam »50 veličastnih« podjetij z najvišjo bonitetno oceno v Sloveniji vsako leto objavi Bonitetna hiša I d.o.o. in letos je Halcom edino IT podjetje med petdeseterico.
Halcom že petič z najvišjo bonitetno oceno
Halcom že petič z najvišjo bonitetno oceno

Za podjetja iz skupine »50 veličastnih« velja, da je možnost stečaja družbe v prihodnjih 12 mesecih manj kot 3 %. V šestnajstih letih, odkar te bonitetne ocene poznamo v Sloveniji, ni propadlo nobeno od podjetij, ki je prejelo nagrado »Rating leta«. Halcom je to nagrado prejel leta 2007.

Ocena Bonitetne hiše I d.o.o. je sestavljena iz dveh delov – bonitetne ocene in ocene višine lastnega kapitala. Bonitetna ocena kaže sposobnost poravnavanja svojih obveznosti v naslednjih 12 mesecih, ocena višine kapitala pa moč preživetja na trgu. Po obeh kriterijih so podjetja na seznamu dobila najvišji oceni, hkrati pa imajo povprečno 73 % lastniškega kapitala (lani 65 %).

Pogoj za uvrstitev podjetja na seznam, iz katerega se izbira najboljše, je, da je kjer koli v tujini zanj naročena bonitetna ocena pri agenciji Dun&Bradstreet. Med njimi prevladujejo podjetja iz predelovalne panoge, sledijo podjetja iz trgovine na debelo in drobno, najmanj je storitvenih podjetij, med katerimi je Halcom.

Več informacij tukaj.

Halcom sicer ponuja rešitve za finančne ustanove že od leta 1992. S poglobljenim znanjem in najsodobnejšimi rešitvami je Halcom postal vodilni ponudnik rešitev za plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi. Trenutno je prisoten na 10 trgih (Albanija, Bosna in Hercegovina, Nemčija, Iran, Kosovo, Črna gora, Katar, Srbija, Maroko in Slovenija), svoje rešitve pa je prodal že več kot 70 bankam, 4 centralnim bankam in klirinškim hišam. Halcomove rešitve za e-bančništvo uporablja več kot 140.000 poslovnih uporabnikov. Skupino Halcom poleg krovnega podjetja Halcom d.d. sestavljajo še certifikatna agencija Halcom-CA, Halcom Svetovanje d.o.o., Halcom a.d. Beograd, Halcom d.o.o. Sarajevo in Halcom MEA Dubaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku