Grafične kartice
20.08.2009 15:37

Deli z drugimi:

Share

Grafični kartici AMD/ATI za DirectX 11

Igričarji se že veselijo prihoda Microsoftove knjižice DirectX 11!
Igričarji se že veselijo prihoda Microsoftove knjižice DirectX 11!

Računalniški gigant AMD/ATI je za igričarsko konferenco QuakeCon 2009 pripravil dve referenčni grafični kartici, ki sta v polni meri združljivi s prihajajočo Microsoftovo knjižico DirectX 11. Grafični zverinici sta po vsej verjetnosti opremljeni z grafičnim jedrom RV870, ki ljubiteljem računalniških iger prinaša še napredno tehnologijo senčenja Shader Model 5.0 in bogato paleto novih grafičnih učinkov. Novinca zaradi zmogljivega hladilnega sistema zasedata kar dve reži, za prikazovanje slik pa imata na voljo en priključek DVI-I in dva vmesnika DisplayPort.

Novi grafični kartici podjetja AMD/ATI lahko brez težav poganjata tudi igre združljive s knjižico DirectX 9 (na primer Wolfenstein). Novinki se odlično obneseta tudi pri preračunavanju velikega števila poligonov, saj sta pri ločljivosti 2.560 x 1.600 točk sposobni izrisovat kar 75 sličic na sekundo. Da pri tem sploh ne omenjamo naprednejšega senčenja, ki sence naredi še temnejše in bolj naravne.

Vse novitete novih grafičnih kartic podjetja AMD/ATI, ki naj bi bile naprodaj še letos, bodo seveda lahko koristili le tisti, ki bodo imeli nameščen operacijski sistem Windows Vista oziroma Windows 7.

Vas zanima več iz te teme?
AMD grafične kartice

Prijavi napako v članku