Računalništvo, telefonija
23.02.2021 06:13
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Grafične kartice Nvidia za rudarjenje kriptovalut!

Grafične kartice Nvidia Cryptocurrency Mining Processor bodo namenjene izključno rudarjenju kriptovalut.
Grafične kartice Nvidia Cryptocurrency Mining Processor bodo namenjene izključno rudarjenju kriptovalut.

Verjetno se bomo vsi strinjali s tem, da je kriptomrzlica zajela praktično celoten svet, razlog pa je preprost: njihova dosnosnost. Cena nekaterih kripto oziroma digitalnih valut se je namreč v zadnjem letu pognala v nebo, glavni tukaj pa je seveda bitcoin, ki je med nami prisoten že vse od leta 2009. Nad kriptomrzlico pa seveda niso pretirano navdušeni ljubitelji računalniških iger, saj vse več posameznikov za rudarjenje kriptovalut posega po grafičnih kartic, ki so bile primarno izdelane za poganjanje sodobnih računalniških iger. Ker se zaradi pomanjkanja grafični kartic na trgu njihova cena neprestano zvišuje, so pri podjetju Nvidia sprejeli odločitev, da ljubiteljem iger priskočijo na pomoč.

Podjetje Nvidia namreč za rudarjenje kriptovalut pripravlja novo družino grafičnih kartic, ki bodo opremljene s prodajno oznako Cryptocurrency Mining Processor oziroma krajše CMP. Ljubiteljem kriptovalut bodo sprva na voljo dve namenski grafični kartici, in sicer modela 30HX in 40HX. Novinca bosta na voljo za nakup v prvem tromesečju letošnjega leta, njihova zmogljivost pa bo znašala 26 MH/s oziroma 36 MH/s. V drugem tromesečju letošnjega leta pa bosta na voljo še precej zmogljivejša modela 50HX in 90HX, ki bosta nudila zmogljivost 45 MH/s oziroma 86 MH/s.

Pri tem velja še omeniti, da bo podjetje Nvidia preko novih gonilnikom močno zmanjšalo zmogljivost njegovih grafičnih kartic za rudarjenje kriptovalut. To v praksi pomeni, da bodo klasične grafične kartice precej manj učinkovite za pridobivanje digitalnih kriptovalut. Tisti, ki bodo želeli nadaljevati z rudanjenjem bodo praktično imeli dve možnosti: lahko bodo uporabljali zastarele gonilnike ali pa se bodo preprosto odločili za nakup namenskih grafičnih kartic.


Prijavi napako v članku