Grafične kartice
07.08.2022 11:45
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Grafična kartica Intel Arc A750 boljša od pričakovanj?

Foto: Intel
Foto: Intel

Pri podjetju Intel je že vse pripravljeno za prodajo namiznih grafičnih kartic družine Arc Alchemist na svetovnem trgu. V zadnjem času pa je vse več pozornosti deležna grafična kartica Intel Arc A750. Ta naj bi namreč ponujala zdaleč najboljše razmerje med zmogljivostjo in maloprodajno ceno.

Grafična kartica Intel Arc A750 naj bi brez težav opravila celo z grafičnima karticama Nvidia GeForce RTX 3060 in AMD Radeon RX 6600 XT. Vsaj če gre verjeti preizkusu, ki ga je nedavno opravilo podjetje Intel. To je grafične kartice primerjalo v navezi s priljubljeno računalniško igro Control.

Nova grafična kartica Intel Arc A750 je bila preizkušena pri ločljivosti 1440p z izključeno funkcijo »ray-tracing«. Novost je v navezi z računalniško igro Control dosegla povprečno frekvenco prikaza slik med 60 sličicami in 67 sličicami na sekundo. To dejansko pomeni, da je bila grafična kartica Intel Arc A750 za okoli 15 odstotkov zmogljivejša od grafične kartice GeForce RTX 3060 in okoli 20 odstotkov hitrejša od kartice Radeon 6600 XT.

Vsekakor bo zanimivo videti neodvisne preizkuse nove grafične kartice Intel Arc A750, ko bo ta na voljo v prosti prodaji.

Intel je do sedaj prejel kar nekaj kritih na račun lansiranih grafičnih karticah. Največ težav imajo z gonilniki, pojavljajo pa se tudi strojne napake. Poznavalci so nekako napovedali, da gonilniki ne bodo na nivoju konkurenčnih podjetij AMD in Nvidia, a vseeno niso pričakovali tolikšnega zaostanka za največjima proizvajalcema grafičnih kartic. Pojavljajo se tudi ugibanja, da bi Intel lahko v celoti ukinil projekt grafičnih kartic. Nadevamo se, da se to ne bo zgodilo, saj trg grafičnih kartic potrebuje svežo kri, ki bo še dodatno spodbudila razvoj tehnologije.

Kaj pa cena? Če gre verjeti spletnim govoricam, ta na bo pretirano draga. Njena maloprodajna cena v Združenih državah Amerike naj bi se namreč gibala okoli preračunanih 293 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več