Računalništvo, telefonija
02.08.2010 06:55
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gorljivi iPod Nano razburili japonskega ministra za trgovino

Dejanski vzrok pregrevanja predvajalnikov iPod Nano naj bi pojasnila preiskava podjetja iz Cupertina.
Dejanski vzrok pregrevanja predvajalnikov iPod Nano naj bi pojasnila preiskava podjetja iz Cupertina.

Zadnjih nekaj let se zdi, da visoko ceno za neizmeren pohlep podjetja Apple pogosto plačajo prav nič hudega sluteči potrošniki. Ta namreč želi proizvesti čim več po najnižji možni ceni in pri tem seveda mastno zaslužiti. Ker je na Daljnem vzhodu doslej samo prenosni večpredstavnostni predvajalnik iPod Nano prve generacije povzročil več kot 20 požarov (od tega 6 eksplozij), je japonski minister za trgovino od podjetja iz Cupertina zahteval natančno poročilo.

Računalniški gigant bo moral japonskemu ministru za trgovino najprej obrazložiti, zakaj sploh prihaja do tovrstnih incidentov. Poleg tega bo moralo podjetje iz Cupertina pripraviti še načrt, iz katerega bo razvidno, kakšni bodo njegovi nadaljnji koraki za zaustavitev pregrevanj prenosnih večpredstavnostnih predvajalnikov iPod Nano prve generacije, ko so ti priključeni na električno omrežje.

Applov tiskovni predstavnik za javnost je zatrdil, da bo podjetje iz Cupertina vse svoje razpoložljive vire usmerilo v preiskavo, ki naj bi pokazala, zakaj prihaja do prekomernih pregrevanj prenosnih večpredstavnostnih predvajalnikov iPod Nano prve generacije ter s tem posledično požarov in eksplozij. V nasprotnem primeru ga namreč utegnejo doleteti izjemno visoke denarne kazni s strani japonskega ministrstva za trgovino.


Prijavi napako v članku