Računalništvo, telefonija
28.10.2019 07:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GoPro z novo 360° kamero

GoPro z novo 360° kamero
GoPro z novo 360° kamero

Pri GoPro so začeli sprejemati prednaročila za novo 360-stopinjsko kamero. Uporabniki jo bodo lahko kupili za približno 500 ameriških dolarjev, kdaj bo na voljo pri nas in kakšna bo cena, še ni znano.

GoPro je med uporabniki znan kot vzdržljiva majhna akcijska kamera in model Max sledi vsem tem lastnostim. Testni uporabniki poročajo, da gre za kamero s številnimi novimi možnostmi, a največ pohval je požel osvežen in enostaven uporabniški vmesnik.

360° posnetke smo nekoč lahko izdelovali le s težko dostopno in zahtevno opremo, kar je marsikoga odvrnilo od poskusov. Pri GoPro želijo to spremeniti. Nova kamera ima dve 180° leči, ki zajameta celotnih 360° s kakovostjo 16,6 milijona slikovnih točk. Samostojna leča jamči 5,5 milijona slikovnih točk in je v razmerju 4:3, na voljo pa je tudi tako imenovani PowerPano, panoramski posnetek, ki zajame 270° v 6,2 milijona točk.

Kar se tiče video posnetkov, je nekoliko skromnejša od denimo modela Hero 8 Black, saj omogoča posnetke v 1440p pri 60 sličicah na sekundo na samostojni leči, na sferični pa 30 sličic na sekundo. Mikrofone ima na obeh straneh kamere, kar naj bi omogočalo dobre zvočne posnetke tudi brez dodatnega (zunanjega) mikrofona.

Uporabniki so pohvalili njeno enostavno uporabo, vedeti pa moramo, da gre za kamero, namenjeno široki potrošnji in ne za profesionalno rabo. K temu priča tudi njena razmeroma nizka cena, saj sodi v razred do 500 ameriških zelencev (preračunano 450 evrov). Ima vgrajeno funkcijo super stabilizacije slike, time warp, 6 mikrofonov za stereo učinek, popolno povezljivost z GoPro aplikacijo in še nekaj drugih dodatkov. Novi Max je seveda v vodoodpornem ohišju.

Srčno upamo, da so pri GoPro upoštevali nasvete uporabnikov, ki so pri modelu Hero tarnali nad nejasnostjo prižiganja in ugašanja kamere, zlasti pa nad včasih izjemno slabim mehanizmom zapiranja vrat za baterijo. Ker gre za kamero, ki mora biti vodotesna, ni prostora za takšne napake.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več