Računalništvo, telefonija
21.11.2016 06:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GoPro poskuša rešiti ugled z brezplačnimi kamerami Hero5

GoPro bo vse razočarane lastnike dronov Karma razveselil z brezplačno kamero Hero5.
GoPro bo vse razočarane lastnike dronov Karma razveselil z brezplačno kamero Hero5.

Pred kratkim smo poročali o tem, da je podjetje GoPro v tretjem četrtletju letošnjega leta zašlo v težave, saj njegovi poslovni rezultati kažejo na močan padec njihovih delnic. Nekdaj zelo uspešno podjetje je namreč doživelo 20-odstotni padec vrednosti delnic, takoj po tem, ko je naznanilo, da je dobiček v tretjem četrtletju padel za skoraj 40 odstotkov. Poleg tega se je veliko število kupcev pritoževalo nad nedelujočimi droni GoPro Karma, saj so ti nenapovedano izgubili moč, pogosto pa se je konča s povsem uničenim izdelkom.

Ker podjetje GoPro zaradi številnih nevšečnosti dejansko tone v težave, so se vodilni odločili za predvsem zanimivo potezo. Ti so namreč vsem nezadovoljnim uporabnikom dronov Karma ponudili vrhunsko akcijsko kamero Hero5 Black. Edini pogoj tu je, da ti podjetju GoPro poleg drona Karma vrnejo še vse pripomočke, ki so jih prejeli zraven.

Vrhunski akcijski kameri Hero5 Black se bodo uporabniki le stežka uprli, saj ponuja zajem videoposnetkov v ločljivosti do 4K s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo in je opremljena s priročnim na dotik občutljivim zaslonom. Ta je še opremljen z vodotesnim ohišjem, ki dragoceno elektroniko ščiti do devet metrov pod vodo. Začetek zajemanja videoposnetkov in upravljanje z njimi je sila enostavno, saj za to zadoščajo le preprosti glasovni ukazi, pri čemer pa je podprtih sedem svetovnih jezikov. Za pričetek snemanja zadoščala ukaz »GoPro start video« medtem ko je zajem fotografije mogoč z glasovnim ukazom »GoPro take a photo«.


Pri akcijskem kamkorderju GoPro Hero 5 velja še omeniti vgrajen navigacijski sistem GPS ter možnost zajema videoposnetkov s frekvenco 60 sličic na sekundo pri ločljivosti 2K in 120 sličic na sekundo pri ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk. Pogoji zamenjave drona GoPro Karma so objavljeni na spletni strani http://bit.ly/GoPro-Karma.


Prijavi napako v članku