Računalništvo, telefonija
10.11.2016 13:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GoPro je v resnih finančnih težavah

GoPro je v resnih finančnih težavah
GoPro je v resnih finančnih težavah

GoPro (GPRO) je v tretjem četrtletju letošnjega leta zares zašel v težave, saj njihovi poslovni rezultati kažejo na močan padec njihovih delnic. Ameriško podjetje je doživelo 20-odstotni padec vrednosti delnic, takoj po tem, ko je naznanilo, da je dobiček v tretjem četrtletju padel za skoraj 40 odstotkov. Pri GoProju so ravno zato znižali napovedi dobička za leto 2016. Torej ja, stvari za GoPro niso najbolj bleščeče.

Prvi mož podjetja Nick Woodman krivdo prelaga na produkcijske težave z novo GoPro Hero5 kamero in GoPro Karma dronom. Po pisanju portala Yahoo je Woodman razložil, da so zaradi pomanjkanja Hero4 kamer na trgu proizvodne težave še večje, vse skupaj pa bi lahko škodovalo dobičku podjetja v drugi polovici leta 2016.

Največja težava se je pojavila pri Hero5 Black kameri, ki naj bi bila “best-seller”, vendar je v resnici deležna največjih proizvodnih težav. Podjetje GoPro je tako doživelo boleč udarec, s katerim le težko shajajo. Da pa so stvari še zapletenejše, v četrtem četrtletju, ki je sezona praznikov in “enormnega zapravljanja” denarja, s tem pa tudi velik potencial za GoPro, na trgu nimajo dovolj produktov, da bi zadostili povpraševanju. To posledično vodi do manj prodanih kamer, GoPro pa tako ne bo dosegel zastavljenih finančnih ciljev.

Poleg vseh teh težav, s katerimi se sooča GoPro, imajo tudi vse večjo konkurenco, še posebej, ko je govora o dronih. Kitajski DJI, eden največjih proizvajalcev dronov na svetu, ki je pred kratkim predstavil svoj Mavic Pro dron, bi znal stvari za GoPro še dodatno zaplesti.

Pri podjetju GoPro pravijo, da je povpraševanje po novi kameri veliko in da se bodo leta 2017 vrnili na stara pota.


Prijavi napako v članku