Računalništvo, telefonija
29.03.2011 10:43
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Googlova evolucija glasbe na preizkušnji

Spletna storitev Google Music bo povsem pisana na kožo sodobnim ljubiteljem glasbe.
Spletna storitev Google Music bo povsem pisana na kožo sodobnim ljubiteljem glasbe.

Pred kratkim smo poročali, da naj bi podjetje Google skupaj z mobilnim operacijskim sistemom Android 3.0 Honeycomb pripravilo še nadvse zanimivo storitev Google Music. Kot vse kaže, bo ta na voljo kmalu. Član skupnosti XDA developers je namreč v operacijskem sistemu Android 3.0 Honeycomb odkril povsem delujočo različico storitve Google Music. Ta je bila pripravljena z namenom internega preizkušanja storitve.

Kaj nam bo dejansko prinesla storitev Google Music? Tu bo pravzaprav šlo za storitev računalništva v oblaku, ki bo ponujala bogato paleto tako plačljivih kot brezplačnih glasbenih datotek. Na spletni prostor bo mogoče shraniti celo licenčno glasbo, ki jo danes hranimo na trdem disku računalnika. To pomeni, da bomo lahko našo priljubljeno glasbo poslušali povsod tam, kjer bo na voljo dostop do svetovnega spleta.

Storitev Google Music naj bi dejansko predstavljala neposredno konkurenco celo sila priljubljeni Applovi glasbeni platformi iTunes Live. Maloprodajne cene glasbenih datotek naj bi bile namreč povsem primerljive s tistimi, ki so na platformi iTunes Live oziroma celo nekoliko nižje. Storitev Google Music bo zaživela takoj, ko bo računalniški gigant našel skupni jezik z založniki glede odkupa pravic za hranjenje glasbe v oblaku – vključno s tisto, ki jo bodo prenašali uporabniki. Glede na govorice naj bi bil Google Music na voljo že aprila.


Prijavi napako v članku