Telefoni
20.03.2010 11:44
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google zadovoljen s prodajo mobilnika Nexus One

Začetek prodaje mobilnika Nexus One je bil manj uspešen, kot ga je bil deležen iPhone.
Začetek prodaje mobilnika Nexus One je bil manj uspešen, kot ga je bil deležen iPhone.

V javnost so prišli novi podatki o prodaji Googlovega mobilnika Nexus One, o katerem je bilo že precej napisanega. V prvih 74 dneh so prodali 135.000 primerkov tega mobilnika, s čimer naj bi bil gigant Google povsem zadovoljen. Vseeno pa omenjena številka ni tako visoka, kot je marsikdo mislil, da bo. Za primerjavo si lahko ogledamo prodajo Applovega mobilnika iPhone, ki je v istem obdobju doživel precej boljši odziv kupcev, saj je bilo prodanih kar milijon primerkov.

Število prodanih primerkov mobilnika Nexus One sicer ni glavni Googlov cilj na področju mobilne telefonije, saj težijo predvsem k temu, da bi bilo na trgu čim več mobilnikov z njihovim operacijskim sistemom Android. Povpraševanja po mobilnikih s tem operacijskim sistemom je vedno več, o čemer priča tudi dejstvo, da njihovi partnerji v prodajalne dnevno dostavijo že po več kot 60.000 tovrstnih mobilnikov, kar je precej več kot pred tremi meseci, ko je ta številka znašala 30.000.

Zadovoljni so lahko tudi z rastjo števila aplikacij na njihovem portalu Android Market. Na njem je sedaj približno 30.000 aplikacij, kar je še enkrat več kot pred štirimi meseci. Rezultati merjenj tudi kažejo, da se je v teh štirih mesecih na omenjenem portalu prodaja aplikacij povečala za več kot trikrat.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku