Programska in razvojna orodja
17.01.2014 12:21
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google s pametnimi lečami proti diabetesu

Google s pametnimi lečami proti diabetesu
Google s pametnimi lečami proti diabetesu

Čeprav še vsi vedno (komaj) čakamo na prve primerke Googlovih večpredstavnostnih očal, je spletni gigant pravkar najavil svoj novi projekt pametnih leč, ki naj bi diabetikom pomagale meriti stopnjo glukoze v krvi. Te dni se podjetje ukvarja predvsem s testiranjem prototipa, ki poleg tipala glukoze vključujejo še brezžičen čip (da, žica bi bila res malce hecna, op.ur), oboje pa je ujeto med dve plasti pametnih leč.

Google pravi, da so pametne leče sposobne opraviti 1 meritev na sekundo, kmalu pa jim bodo dodali še miniaturne LED lučke za ponazoritev stopnje glukoze v krvi oziroma alarme, kadar so meje presežene.

Google naj bi prav tako že sodeloval z ameriškim FDA (U.S. Food and Drug Administration) in drugimi partnerji, ki naj bi izdelek pomagali splaviti na trg, kar me sicer močno skrbi, saj se je FDA že večkrat izkazala za neverodostojno agencijo, kar se tiče upravljanja z »ljudem zdravo hrano«.

Posebej ni potrebno poudarjati, da pametne leče, kot vsaka druga nosljiva tehnologija, potrebuje aplikacijo za prikaz, izvoz, deljenje, komunikacijo z zdravnikom, torej uporabno vrednost naprave in da ta še ni razvita.

Omenimo še, da to pravzaprav ni prvi poskus pametnih leč, podobnih zgodb je bilo že kar nekaj, med drugimi se je podviga lotil tudi Microsoft, a vendar, do danes še pametnih leč na trgu ni.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

Endava

, ,