Programska in razvojna orodja
22.10.2011 14:02

Deli z drugimi:

Share

Google Reader z novo podobo in integracijo za Google+

Za iskalnikom, Gmailom in še za nekaterimi Googlovimi storitvami, bo tudi Reader dobil svojo novo pdoobo.
Za iskalnikom, Gmailom in še za nekaterimi Googlovimi storitvami, bo tudi Reader dobil svojo novo pdoobo.

V današnjem času super hitrih informacij je Google Reader izjemno priročno orodje, še posebej za tiste, ki želijo imeti priljubljene vire informacij na enem mestu. Vendar pa pri tem obstaja en majhen problem. Problem predstavlja zastarela podoba Google Readerja, servisa, ki uporabnikom omogoča spremljanje množice blogov, portalov, spletnih strani in ostalih zadevščin združenih na enem mestu.

Moramo priznati, da si tudi mi novinarji težko predstavljamo delo brez tega orodja. Reader je vse prej kot okreten, daleč od lepe in pregledne grafične podobe, vendar pa še vedno več kot dobo služi svojemu namenu. No, da vse le ne bi bilo tako črno, je Google na svojem blogu objavil, da bomo kmalu priča novemu preoblikovanju Google Readerja.

Reader bo tako deležen svojega novega “videza“, kot so jih bila deležna tudi ostala orodja, od Google iskalnika, Google Docs-ov, Gmaila, medtem ko se je vse skupaj začelo s predstavitvijo omrežja Google+. Poleg nove grafične podobe, bo Reader omogočal tudi integracijo s prej omenjenim socialnim omrežjem, preko katerega bomo lahko po novem všečne vsebine prenesli tudi v Reader. Reader bo takole “očiščen” omogočal tudi nekatere socialne funkcije, ki so na voljo na Google +, no recimo dodajanje prjateljev, sledenje objav, itd. v Readerju ne bo mogoče. Pri Googlu pravijo, da lahko novo podobo pričakujemo že v naslednjih tednih.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku