Operacijski sistemi
04.09.2013 06:17
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google presenetil z Androidom 4.4 KitKat

Podjetje Google je naznanil prihod mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat, ki naj bi v primerjavi z njegovim predhodnikom prinesel le manjše izboljšave. Računalniški gigant naj bi novi mobilni operacijski sistem javnosti predstavil konec oktobra v okviru lastne konference Google I/O.
Android 4.4 KitKat naj bi bilo mogoče namestiti tudi na manj zmogljive mobilne naprave!
Android 4.4 KitKat naj bi bilo mogoče namestiti tudi na manj zmogljive mobilne naprave!

Ker so pred kratkim podjetje Google zapustili vsi vodilni ljudje priljubljenega mobilnega operacijskega sistema Android (http://goo.gl/G1NmRH), so mnogi poznavalci zatrjevali, da so bili odhodi v veliki meri povezani s pripravo mobilnega operacijskega sistema Android 5.0 Key Lime Pie. Kot vse kaže govorice niso bile daleč od resnice, saj je računalniški gigant naznanil prihod mobilnega operacijskega sistema Android 4.4 KitKat, ki naj bi v primerjavi z njegovim predhodnikom prinesel le manjše izboljšave. Čas predstavitve novega Androida pa je bil skrbno načrtovan, saj je bilo nedavno aktiviranih že kar milijarda mobilnih naprav opremljenih z njim.

Podjetje Google naj bi mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat javnosti predstavilo konec oktobra v okviru lastne konference Google I/O. Novost naj bi bilo mogoče namestiti na vse pametne mobilne telefone in tablične računalnike, ki bodo razpolagali z vsaj 512 megabajti sistemskega pomnilnika. Od novega operacijskega sistema Android lahko pričakujemo predvsem izboljšave na področju predvajanja večpredstavnostnih vsebin, boljšo uporabniško izkušnjo, sistem za enostavnejše nameščanje posodobitev operacijskega sistema in prenovljen sistem za upravljanje z električno energijo.


Še bolj zanimivo pa je to, da bo podjetje Nestle, ki je lastnik blagovne znamke KitKat, ob predstavitvi novosti širom sveta ponudilo v prodajo kar 50 milijonov tovrstnih čokolad, ki bodo opremljene z logotipom Androida. Upajmo, da bodo tovrstne čokolade zašle tudi na naše tržišče.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku