Programska in razvojna orodja
28.08.2020 07:00

Deli z drugimi:

Share

Google pravi, da se bodo Chrome zavihki nalagali do 10% hitreje

Google pravi, da se bodo Chrome zavihki nalagali do 10% hitreje
Google pravi, da se bodo Chrome zavihki nalagali do 10% hitreje

V zadnjem blog zapisu je Google obljubil izboljšano delovanje zavihkov v spletnem brskalniku Chrome. Spremembe bi naj prinesle tudi do 10% višjih hitrosti nalaganja. “Ko intenzivno delamo in odpiramo zavihek za zavihkom, šteje dobesedno vsaka sekunda oz. se nam tako vsaj zdi,” so zapisali pri Googlu.

Kot vse kaže bi naj Google pospešil delovanje aktivnih zavihkov na račun tistih, ki nekaj časa recimo niso bili aktivni. “Že pri prvih testih smo opazili izboljšave, ne samo pri hitrosti nalaganja, temveč tudi pri prihrankih baterije in pomnilnika,” piše direktor inženiringa pri Chromu, Max Christoff. Grupiranje zavihkov, ki jih je Google naznanil maja, bo omogočilo združevanje zavihkov, kar bo pomenilo večjo preglednost in hitrejše delovanje. Po podatkih Google je ravno ta novost že kar nekaj časa najbolj zaželena lastnost.

Chrome pripravlja tudi predogled zavihka (trenutno v beta verziji), ki nam bo pokazal izgled spletne strani, ko se bomo z miško sprehodili čez zavihek. Google poleg tega obljublja še izboljšano PDF podporo, saj naj bi v roku nekaj tednov direktno preko Chroma lahko izpolnjevali PDF obrazce in jih shranjevali na svoje naprave.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku