Telefoni
28.11.2013 07:41
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google obtožen kršenja zasebnosti uporabnikov v kar 14 državah članicah EU

Spremembo pogojev uporabe podjetja Google, ki omogoča uporabo fotografij in komentarjev uporabnikov v oglaševalskih vsebinah, je obsodilo kar 14 držav članic Evropske unije. Novi pogoji uporabe namreč grobo posegajo v evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.

Podjetje Google je v nedavno spremenjenih pogojih uporabe zapisalo, da lahko brez naše vednosti in privolitve uporablja naše osebne podatke za namene spletnega oglaševanja (http://bit.ly/G-evil). S strani podjetja Google bomo tako pričeli prejemati reklamne oglase za storitve in podjetja, ki smo jih všečkali, jim sledili, jih delili ali pa za njih napisali recenzijo. Zaradi tega ne preseneča, da je spremembo pogojev uporabe, ki omogoča uporabo fotografij in komentarjev uporabnikov v oglaševalskih vsebinah, obsodilo kar 14 držav članic Evropske unije.

Novi pogoji uporabe podjetja Google po mnenju številnih uglednih evropskih pravnih pisarn grobo kršijo evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Računalniški gigant namreč ni pripravil obvestila, ki bi uporabnike opozorilo, da bodo njihovi profili in komentarji uporabljeni kot del oglaševalskih vsebin. Dodatno težavo predstavlja dejstvo, da je nova možnost že privzeto vključena, uporabniki pa se morajo pošteno »namučiti«, da jo izključijo.

Zaradi novih pogojev uporabe in kršenja evropske zakonodaje o varstvu osebnih podatkov bo sodni postopek zoper podjetje Google sprožilo kar 14 držav članic Evropske unije, in sicer Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Švedska, Norveška, Nemčija, Litva, Nizozemska, Francija, Španija, Italija, Poljska in Slovenija.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več