Računalništvo, telefonija
03.11.2020 08:41

Deli z drugimi:

Share

Google Meet bo omogočil izbiro ozadja!

Zamenjava ozadja v videokonferenčni storitvi Google Meet vas bo zagotovo takoj prevzela.
Zamenjava ozadja v videokonferenčni storitvi Google Meet vas bo zagotovo takoj prevzela.

Videokonferenčna storitev Google Meet je med uporabniki vse bolj priljubljena, saj je ta na voljo tako poslovnim uporabnikom kot običajnim uporabnikom, in to povsem brezplačno. Vsi uporabniki brezplačne storitve prejmejo tudi večino uporabnih funkcij iz obstoječe storitve. Med njimi izstopajo funkcije, kot so skupna raba zaslona, ​​podnapisi, različni načini prikazovanja udeležencev na zaslonu, pa tudi uporaba spletne storitve brez potrebe, da bi morali namestiti namensko aplikacij. Za to zadošča le spletni brskalnik.

Kmalu pa bodo vsi uporabniki videokonferenčne storitve Google Meet prejeli tudi možnost izbire ozadja. Nova možnost bo na voljo uporabnikom operacijskih sistemom Chrome OS, kot Windows in Mac. Edini pogoj za uporabo nove možnosti bo uporaba spletnega brskalnika Google Chrome. To po drugi strani pomeni, da za uporabo nadvse uporabne možnosti ne bo potrebno nameščati namenskih dodatkov ali programov. Možnost menjave ozadji za mobilne telefone še ni na voljo, bo pa ta na voljo v prihodnjih nekaj tednih.

Uporaba nove možnosti videokonferenčne storitve Google Meet je nadvse enostavna. Tu lahko namreč izbiramo tako med ozadji, ki so na voljo v sklopu spletne storitve kot med lastnimi. Izbira lastnih ozadji je še posebej priljubljena med uporabniki videokonferenčne storitve Zoom, zato ne preseneča, da je ta sedaj na voljo tudi za uporabnike konkurenčne storitve Google Meet. Ko vam bo nova možnost na voljo, boste zagledali ikono na spodnji desni strani grafičnega vmesnika. Ta vam bo dejansko omogočila zamenjavo ozadja.


Prijavi napako v članku