Operacijski sistemi
30.09.2015 13:21
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Maps za Apple Watch

Pametna ročna ura Apple Watch ni preživela bližnjega stika z dvema magnetoma!
Pametna ročna ura Apple Watch ni preživela bližnjega stika z dvema magnetoma!

Nedavni googlov dogodek, na katerem je bilo predstavljeno veliko nove strojne opreme, je poskrbel za dodatno presenečenje. Google Maps, izjemno priljubljena aplikacija za navigacijo in pregled razmer na cestah, je odslej na voljo tudi za Apple Watch. Do sedaj so se uporabniki pametne ure morali zadovoljiti z applovo aplikacijo Maps.

Google Maps tako omogoča uporabnikom pregled poti na uri, razdaljo, čas prihoda in vsa obvestila v zvezi s potrebnimi spremembami smeri oziroma zavoji na križiščih in odsekih. Shranijo se vse priljubljene destinacije kot tudi tiste, ki jih je uporabnik zbral pred kratkim. Za razliko od Apple Maps pa googlova aplikacija ne bo ponujala pregleda s pomočjo zemljevida. Na voljo bodo zgolj grafična navodila, ki bodo uporabnika usmerjala. Slednje pa ne predstavlja nobene slabosti. Uporaba navigacije s pomočjo zemljevida je na Apple Watch manj primerna saj velikost zaslona za to ni primerna. Po drugi strani pa ponuja Google Maps pregledno alternativo.

Posodobljena različica Google Maps za pametno uro Apple Watch je že na voljo na App Store. Tisti uporabniki, ki že uporabljate pametno uro si tako lahko namestite in preizkusite delovanje aplikacije v vsakdanjem življenju. Novi operacijski sistem watchOS 2, ki ga je Apple na trgu predstavil pred nekaj dnevi, omogoča delovanje aplikacij na sami uri in ne več zgolj v povezavi s pametnim telefonom. To je tudi eden izmed razlogov zakaj so pri Googlu šele sedaj predstavili Google Maps različico za Apple Watch in pričakujemo lahko, da bodo ostala večja podjetja hitro sledila. Pametne ure tako že postajajo naslednja generacija pametnih naprav, ki bo obnorela svet.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku