Programska in razvojna orodja
19.07.2017 13:24

Deli z drugimi:

Share

Google Maps vam pove, kdaj je najboljši čas za potovanje

Google Maps vam pove, kdaj je najboljši čas za potovanje
Google Maps vam pove, kdaj je najboljši čas za potovanje

Googlova zadnja posodobitev aplikacije Google Maps vam ne pove samo to, kako priti do želenega cilja in kako dolgo boste potrebovali za to pot, temveč vam med drugim pove tudi kdaj je najbolj primeren čas za vaše potovanje. Novost je na voljo za Android uporabnike Google Maps, informacije pa se pojavijo avtomatsko, ko v aplikacijo vnesete napotke za potovanje.

Poleg že znanih standardnih informacij o času in razdalji, se pojavi novi graf, ki kaže čas, ki ga boste potrebovali za potovanje (čas bo označen z zeleno, rumeno ali rdečo barvo, glede na trenutno stanje na cestah), prav tako pa boste lahko preverili, koliko časa bi potrebovali, če bi odrinili pol ure prej ali nekaj ur pozneje. To pomeni, da boste lahko bolj pametno načrtovali potovanje in na tak način prihranili nekaj časa in predvsem živcev.

Opozoriti je potrebno, da nove informacije niso najbolj sigurne, kar pomeni, da se na te podatke ne zanašajte 100-odstotno. Kot lahko vidimo iz primera na slikah, ki kaže, da bi bilo bolj pametno odriniti pol ure prej, je zelo težko napovedati, koliko točno to pomeni. Ali je to 15 minut, 25 minut ali zgolj 5 minut. Kljub vsemu se zdi, da gre za koristno novost, ko razmišljamo o novem potovanju. Novost bo čez čas na voljo za vse Android uporabnike, kar pa se tiče iOS uproabnikov, za zdaj ni točnih informacij o tem, kdaj bi lahko posodobitev dobili na svoje naprave.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku