Aplikacije in dodatni programi
19.06.2022 14:22

Deli z drugimi:

Share

Google Maps bo kmalu pomagal izbrati najboljšo pot glede na cene cestnin

Predvidena cena cestnine do cilja se prikaže v Google Maps, še preden začnete z navigacijo.

Google je pred kratkim napovedal, da bo na platformi Maps prikazal ocenjeni znesek, ki ga je treba plačati za cestnine. Nova funkcija je bila v Mapsih uvedena za uporabnike v Indiji, na Japonskem, v Indoneziji in ZDA in prikazuje cestnine na določeni poti.

Če potujete po državnih avtocestah morate vedeti, da je treba za dostop do ceste plačati cestnino. Cestnina se razlikuje od poti do poti. Da bo vaše potovanje še bolj enostavno in brezskrbno, vam aplikacija vnaprej prikaže predvideni znesek cestnine, tako da lahko s seboj vzamete potreben denar in morebiti tudi spremenite načrtovano pot.

Vožnja na dolge razdalje, slabe razmere na cesti in gost promet lahko poslabšajo razpoloženje na vsakem potovanju. V teh trenutkih boste morda želeli izbrati cesto, kjer se zaračunava cestnina. Da bi olajšali izbiro med cestninskimi in običajnimi cestami, v Google Maps prvič objavljamo cene cestnin,” je Google zapisal na svojem blogu.

Kako bo stvar delovala?

Predvidena cena cestnine do cilja se prikaže v Google Maps še preden začnete z navigacijo. Google za prikaz natančnih številk na svoji platformi uporablja podatke lokalnih cestninskih organov.

Upoštevamo dejavnike, kot so stroški uporabe cestninske vozovnice ali drugih načinov plačila, dan v tednu in pričakovana cena cestnine ob določenem času prečkanja,” je še zapisal tehnološki velikan.

Se želite izogniti plačljivim cestam?

Če niste ljubitelj cest s cestnino in želite uporabiti “brezplačno pot”, vam Google Maps prikaže tudi poti brez cestnin. Če na zemljevidih ne želite videti cestninskih cest, preprosto tapnete tri pike v desnem kotu navodil na platformi in kliknite “Izogni se cestninam”.

Že ta mesec bodo v Indiji, na Japonskem, v Indoneziji in ZDA uporabniki iOS in Android opazili novo funkcionalnost aplikacije Google Maps, ki obljublja, da bo sledilo vedno več držav.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google Zemljevidi


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

THRIVE informacijske storitve, d.o.o.

Bukovje 17, 2370 Dravograd, Tel: 040 893 763
Ni dvoma, da so računalniki, računalniška omrežja in ostala internet stvari (IoT) tehnologija pomembno vplivala na sodobni svet. Težko si je predstavljati obdobje, ko so bile ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Tehnološke servisne delavnice so bile v zadnjem letu eden izmed stebrov, ki so omogočali, da je lahko tehnologija poskrbela za karseda normalen potek življenja. Poraba in povpraševanje ... Več