Računalništvo, telefonija
29.07.2013 06:28
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google kmalu z univerzalnim prevajalnikom

Podjetje Google naj bi v nekaj letih uporabnikom mobilnih naprav Android ponudilo v uporabo univerzalni predvajalnik v realnem času, kot ga mnogi poznajo iz filma Zvezdne steze. Tu bo šlo za namensko aplikacijo, ki bo sproti prevajala govor vašega sogovornika proti vam in vašega proti sogovorniku.
Učenje tujih jezikov kmalu ne bo več potrebno!
Učenje tujih jezikov kmalu ne bo več potrebno!

Tisti, ki ste gledali televizijsko nadaljevanko in filme Zvezdne steze, dobro veste, da so se Nezemljani in Zemljani sporazumevali s pomočjo univerzalnega predvajalnika v realnem času. Nekaj podobnega naj bi ponujala tudi nova Googlova storitev, ki naj bi bila na voljo vsem uporabnikom mobilnih naprav Android. Računalniški gigant namreč za pametne mobilne telefone in tablične računalnike pripravlja namensko aplikacijo, ki bo lahko sproti prevajala govor vašega sogovornika proti vam in vašega proti sogovorniku.

Programerji podjetja Google zatrjujejo, da so na dobri poti, da bodo kmalu pripravili prvi univerzalni predvajalnik v realnem času, ki ga bo moč uporabljati tako rekoč na vsakem koraku. Ti celo zagotavljajo, da njihova nova storitev v nadzorovanem okolju že prevaja brez napak in je opremljena z naprednim sistemom za odpravljanje hrupa v ozadju. Če bo razvoj novosti potekal po začrtani poti, bi lahko uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android univerzalni predvajalnik v realnem času pričeli uporabljati še pred letom 2015.

Če bo Googlu uspelo izpeljati projekt univerzalnega predvajalnika za mobilne naprave Android, bo negativna stran njihovega uspeha mogoče ta, da učenje tujih jezikov ne bi bilo več potrebno. Poleg tega se bo močno zmanjšala potreba po vodičih, prevajalci ter takšnih in drugačnih tolmačih.


Prijavi napako v članku