Triki in nasveti
17.07.2015 10:57

Deli z drugimi:

Share

Google Drive z boljšim nadzorom nad datotekami v skupni uporabi!

Google Drive odslej ponuja več možnosti za nadzor nad deljeno vsebino!
Google Drive odslej ponuja več možnosti za nadzor nad deljeno vsebino!

Google Drive je izjemno priročna oblačna storitev za shranjevanje in deljenje datotek, ki jo lahko uporabljamo na bogati paleti naprav, in sicer od namiznih in prenosnih računalnikov do pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Priljubljena oblačna storitev je odslej še bolj priročna za deljenje datotek, saj ponuja več možnosti za nadzor nad deljeno vsebino. Sedaj je namreč mogoče na enostaven način blokirati prenos, kopiranje ali tiskanje datotek, ki so v skupni uporabi.

Novo možnost je v prenovljeni oblačni storitvi Google Drive potrebno aktivirati ročno. Za to moramo najprej izbrati datoteko, klikniti desni gumb miške in izbrati možnost »napredno«, ki se nahaja v spodnjem desnem kotu. Nato bomo pridobili možnost za blokiranje prenosa, tiskanja ali kopiranja, ta možnost pa je na voljo za vse datoteke, ki jih hranimo v okviru oblačne storitve Google Drive. Nova možnost je trenutno na voljo le v okviru spletnega brskalnika, medtem ko jo bodo mobilne različice storitve Google Drive pridobile šele proti koncu letošnjega poletja.


Prijavi napako v članku