Računalništvo, telefonija
22.05.2011 08:44

Deli z drugimi:

Share

Google Docs brez povezave v internet ?

Trenutno so offline aplikacije testirajo interno znotraj podjetja Google.
Trenutno so offline aplikacije testirajo interno znotraj podjetja Google.

Pri Googlu so napovedali, da bodo še to leto predstavili različico pisarniškega paketa Google Docs, ki bo lahko funkcionirala tudi takrat, ko ne bomo priključeni na internet. Trenutno se aplikacije testirajo interno znotraj Googla, no še vedno pa ni jasno, kolikšno bo resnično zanimanje za te različice aplikacij. Pri Googlu so namreč še vedno mnenja, da je zanimanje precej majhno, kot razlog pa navajajo precej spodletel poizkus lansiranja namizne različice Google Appsov v letu 2008.

“Namizna različica Google Docsov bo na voljo še to poletje,” je v intervjuju na konferenci Google I/O dejal Sundar Pichai, podpredsednik oddelka Chrome. “V našem podjetju jih uporabljamo že kar nekaj časa. To je nujno. Želimo se prepričati, da bo stvar res dobra.”

Z operacijskim sistemom Chrome, pri Googlu stavijo na to, da je svet pripravljen na sistem, ki temelji na spletnem brskalniku. Čeprav uporaba Chrome OS računalnikov za vnos podatkov brez spletne povezave ne predstavlja nič takšnega, pa bodo morali, če bodo hoteli izkoristiti polni potencial, biti sposobni obvladovati malo več kot cenovno ugodni osebni računalniki.


Prijavi napako v članku