Računalništvo, telefonija
23.05.2011 09:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Chrome 13 brez naslovne vrstice

Spletni brskalnik Google Chrome 12 bo prinesel veliko zanimivih in uporabnih novosti!
Spletni brskalnik Google Chrome 12 bo prinesel veliko zanimivih in uporabnih novosti!

Podjetje Google je konec aprila ponudilo v prenos spletni brskalnik Chrome 11. Programerji so pri novincu dodali možnost pretvorbe govora v besedilo, ki je podprta s standardom HTML. Poleg tega je bila vanj vključena še podpora za standard 3D CSS, ki bo razvijalcem spletnih strani omogočila integracijo 3D efektov. Ker Googlovi programerji ne spijo na doseženih lovorikah, so že pričeli z aktivnim razvojem brskalnika Chrome 13.

Smernice razvoja nove različice priljubljenega spletnega brskalnika kažejo na to, da Google prisega na povsem okleščen uporabniški vmesnik. Brskalnik Chrome 13 namreč ni več privzeto opremljen z naslovno vrstico, kamor neposredno vpišemo naslov spletne strani. Programerji računalniškega giganta so naslovno vrstico preprosto »skrili«. To prikličemo tako, da na zavihek kliknemo z desnim gumbom računalniške miške.

Verjetno se sprašujete, zakaj so programerji podjetja Google skrili naslovno vrstico. To so storili predvsem iz praktičnega razloga. S to potezo so namreč v brskalniku Chrome pridobili približno 30 dodatnih slikovnih točk v višino za prikaz spletne strani. Poleg tega večina računalničarjev do spletnih strani dostopa bodisi preko spletnega iskalnika Google bodisi preko zaznamkov. S to potezo bo posredno pridobil še Google, saj bodo uporabniki namesto z neposrednim vpisovanjem naslovov dostopali do strani prek njegovega iskalnika.


Prijavi napako v članku