Igre
11.03.2019 15:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GOG in Blizzard obudila izvirni Diablo

Zdaj imate odlično priložnost, da (ponovno) izkusite začetek legendarne serije igranja vlog.
Zdaj imate odlično priložnost, da (ponovno) izkusite začetek legendarne serije igranja vlog.

Priljubljena platforma za digitalno distribucijo starih iger GOG.com je v sodelovanju z razvojnim studiom Blizzard poskrbela za oživitev legendarnega predstavnika igranja vlog Diablo.

Ta je sedaj prvič na voljo v digitalni izdaji in poleg izvirne različice, v katero so se pred več kot dvajsetimi leti zaljubili mnogi oboževalci računalniških iger, prinaša še nekoliko posodobljeno verzijo. Slednja je optimizirana za Windows 10, odpravlja nekatere hrošče in med drugim prinaša obsežnejše grafične nastavitve, ne vsebuje pa večigralske podpore za Battle.net, temveč zgolj povezljivost neposredno preko IP naslova.

Diablo je prvotno sicer izšel 31. decembra 1996 v ZDA, dva dni zatem pa še v Evropi in požel vsesplošno navdušenje ter kmalu postal eden najbolj vplivnih naslovov v zgodovini videoiger. Zdaj je v spletni trgovini na voljo za manj kot 9 €, GOG.com in Blizzard pa sta se že dogovorila tudi za izdajo legendarnih realnočasovnih strategij Warcraft: Orcs & Humans in Warcraft 2, ki bosta prav tako prilagojeni za delovanje na sodobnih sistemih. Če se bosta ponudbi sčasoma pridružila tudi Diablo: Hellfire in Diablo II pa zaenkrat še ni znano.


Prijavi napako v članku