Računalništvo, telefonija
09.05.2011 11:08
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Globalno strateško sodelovanje Heidelberg-a in Ricoh-a

Partnerstvo bo omogočalo strankam namestiti tehnologiji, ki sta najboljši v digitali (Ricoh) in offsetni (Heidelberg) panogi. Obe podjetji si bosta prizadevali ponuditi pravo rešitev pri barvnem tiskanju malih naklad in tiskanju variabilnih podatkov v grafični panogi.
Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC
Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Ricoh Company, Ltd. (Ricoh) in Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) sta danes napovedala globalno strateško sodelovanje. Prvi korak, ki sta ga obe podjetji dogovorili je,da se v globalen porfelj vključijo tiskalniški sistemi Ricoh. Ta sporazum bo omogočal podjetju Heidelberg prodati najnovejše barvne tiskalniške sisteme Ricoh, začevši z Ricoh ProTM C901 Graphic Arts Edition – Ricoh-ov barvnim digitalnim sistemom visoke hitrosti tiskanja, ki uporablja Ricoh toner PxP™, kakor tudi naslednje ustrezne sisteme, ki jih bo ponudil trgu Ricoh. Globalno strateško sodelovanje, katero vključuje tudi Ricoh-ov servis in podporo, se bo začel izvajati s aprilom 2011. Prva trga, kjer se bo začelo uvajanje tega dogovora bosta trga Velike Britanije in Nemčije. Do začetka Drupe 2012 pa se bo izvedlo to sodelovanje tudi na ostalih trgih.

Z naraščanjem digitalnega tiskanja je sedaj čas, da tudi klasični tisk spremeni svoj poslovni model, da ponudi marketinške storitve kot je barvno tiskanje malih naklad in izdelavo v istem dnevu. Offsetni tisk želi vključiti v svoj portfelj prilagodljivo digitalno rešitev in s tem dopolniti obstoječi tisk visoke kakovosti. Partnerstvo (Ricoh in Heidelberg) bo dajalo podporo uporabnikom v osnovni offsetni dejavnosti in jim tako omogočalo večjo prilagodljivost do svojih strank z uporabo najnovejših digitalnih tiskalnikov Ricoh. Danes tiskarji lahko uporabljajo raznovrstne medije, izbrane barve in posebne nanose za grafično popestritev končnega izgleda na strojih, ki jih ponuja Heidelbrg kot vodilni na tem trgu. Z dopolnitvijo ponudbe z vodilnim ponudnikom sistemov za tiskanje Ricoh, bodo lahko tiskarji ponudili vse dobro znane prednosti tiskanja variabilnih podatkov, hitro izdobavo nujnih tiskalnih opravil in stroškovno učinkovito proizvodnjo manjših naklad.

Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition nudi komercialnim tiskarjem visoko kakovost tiska v digitalnem barvnen okolju. S produkcijsko hitrostjo tiskanja 90 strani na minuto (ppm) je preprosto najhitrejši in najbolj produktivne sistem v tem digitalnem segmentu. V ta segment so vkjučeni sistemi, ki imajo nazivno hitrost tiskanja med 60 ppm in 90 ppm, ter mesečnim obsegom proizvodnje od 80.000 do 300.000 strani A4 formata in več. Nudeč visoko kakovosti izpis, je Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition idealna rešitev da zadovolji zahteve po vse večjem povpraševanju po manjših nakladah, tisku variabilnih podatkov in hitre izdobave tiska na raznovrstne medije.

Obe podjetji sta zavezani, da zagotavita raširitev v ponudbi, ki daje dolgoročno donosnost za stranke. Z globalno pogodbo o distribuciji je storjen prvi korak strateškega partnerskega sodelovanja med obema družbama. Plani Heidelberg-a in Ricoh-a je vključiti Heidelberg-ove znane rešitve pretoka Pinect, v panogo grafike, ter skupaj razvijati bodoče smeri tiskanja.

G. Shiro Kondo, predsednik in CEO, Ricoh Company, Ltd je dejal: “V današnjem času podnebnih sprememb je pomembno, da imajo komercialni tiskalniki prava orodja, da so vsestranski in omogočajo izvajanje malih in velikih opravil. V klasičnem tiskanju in tiskanju na embalažo je Heidelberg zlati standard. To partnerstvo kaže njihovo zaupanje v naše digitalne tehnologije in sposobnost Ricoh-a, da zadosti potrebam grafične panoge. Skupaj smo v dobrem položaju, da damo podporo podjetjem, ki želijo razširiti svojo obstoječo opreme in storitev z digitalno rešitevijo. “

“V Ricoh-u, vzhajajoči zvezdi produkcijskega tiskanja, smo našli idealnega strateškega partnerja, ki z nami deli vrednote osredotočenosti do kupca, okoljske trajnosti, inovacij, kakovosti in servisa. Z zaokrožitvijo našega offset portfelja, Anicolor tehnologijo vključiti v nove digitalne sistema za tiskanje, je našim strankam zagotovljena najboljša kombinacija v panogi offseta in zdaj tudi v digitalni tehnologijo tiskanja. S koriščenjem obeh rešitev, naši kupci lahko ponudijo tisk variabilnih podatkov, kot tudi tisk manših naklad digitalno, večje naklade in željeno offset kvaliteto pa na offset strojih, kar je stroškovno znano. “pravi Bernhard Schreier, CEO Heidelberg. “S tem novim partnerstvom bomo ugodili tudi zahtevam kupcev po tiskanju širokega spektra hibridnih aplikacij, torej združitvi offsetnega in digitalnega tiskanja na izdelku.”

Kot svetovno premiero bo Heidelberg predstavil to novo strateško partnerstvo z Ricohom na sejmu digi: media, ki bo potekal od 7. do 9. april 2011 v Düsseldorfu, Nemčija. Obiskovalci bodo lahko videli kako poteka proizvodnja v »živo«, ki se začne z odprtjem naloga, naročilom z uporabo interneta, uporaba reštve Prinect na Heidelberg Anicolor Offset-u in Ricoh Pro C901 digitalnem sistemu tiskanja, z dokončevalnimi enotami Stahlfolder in Eurobind za izdelavo knjig in naslovljene pošte.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku