Računalništvo, telefonija
05.06.2018 08:05

Deli z drugimi:

Share

GitHub pristal v rokah podjetja Microsoft!

Prevzem portala GitHub s strani podjetja Microsoft je naletel na številne kritike!
Prevzem portala GitHub s strani podjetja Microsoft je naletel na številne kritike!

Nedavno so se na svetovnem spletu pojavile špekulacije, da se podjetje Microsoft pogaja z lastniki spletnega portala GitHub o prevzemu. Kot kaže so se govorice izkazale za resnične, saj so se pri računalniškem gigantu uradno najavili prevzem spletnega centra, ki združuje programerje s celotnega sveta. Spletni portal GitHub je med nami sicer prisoten že več kot deset let in je nastala kot platforma za sodelovanje programskih razvijalcev ter shranjevanje in deljenje programske kode. V vmesnem času je platforma prerasla v pravo družbeno omrežje programerjev, saj nanjo trenutno prisega že več kot 23 milijonov uporabnikov.

Pri podjetju Microsoft so s prevzemom spletnega portala GitHub dejansko pridobili neposreden dostop do velike oziroma gromozanske baze baze talentov v programski industriji. Pri tem velja omeniti, da je bila tržna vrednost spletnega portala GitHub v letu 2015 ocenjena na okoli preračunanih 1,7 milijarde evrov, koliko je podjetje Microsoft dejansko odštelo za prevzem, pa ni bilo razkrito. Neuradno naj bi Microsoft za prevzem odštel kar vrtoglavih preračunanih 6,4 milijard evrov.

Prevzema spletnega portala GitHub so bili zdaleč najbolj veseli pri konkurenčnem portalu GitLab. Prevzem je namreč med številnimi programerji naletel na veliko mero neodobravanja, zato ne preseneča, da ga je portal GitLab takoj po objavi novice zabeležil kar 10-krat večjo spletno aktivnost.


Prijavi napako v članku